Fransman fluit Celtic FC - Feyenoord

Fransman fluit Celtic FC - Feyenoord

4 reacties 4
Bron: UEFA.com
Foto: Pro Shots

Woensdagavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Glasgow, voor de laatste wedstrijd in de Champions League. Feyenoord gaat op bezoek bij Celtic FC om daar te spelen voor de eerste uitoverwinning in het kampioenenbal sinds tijden. De UEFA maakt vandaag op de website bekend dat de wedstrijd geleid zal worden door Benoît Bastien.

Benoît Bastien is 40 jaar en fluit in de Franse hoogste competitie. Bastien heeft dit seizoen gefloten in de voorronde van de Champions League, maar ook in de groepsfase van de Champions League én een keer in de Europa League. De Fransman floot dit seizoen twaalf wedstrijden en gaf daarin 1 keer rood en 51 keer geel.

Woensdagavond wordt Bastien bijgestaan door een aantal landgenoten. Zijn assistenten zijn Hicham Zakrani en Aurélien Berthomieu. Ook de vierde official komt uit Frankrijk, zijn naam is Jérémie Pignard.  Communiceren met de VAR zal ook in het Frans gaan, aangezien de VAR een Franse nationaliteit heeft en luistert naar de naam Benoît Millot. De assistent-VAR is geen Fransman, maar de Portugees Tiago Martins.

Lees ook