'Ja het was slecht, maar de mentale weerbaarheid was goed'

'Ja het was slecht, maar de mentale weerbaarheid was goed'

5 reacties 5
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In Podcast Feyenoord van Rijnmond.nl blikken Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel terug op de wedstrijd tegen FC Volendam. Zij zagen een slechte en moeizame wedstrijd die uiteindelijk op karakter werd gewonnen.

De heren zijn kritisch op het spel en sommige spelers maar zien ook enkele lichtpuntjes. Kranenburg: 'Het is heel slecht maar wat dan wel weer te prijzen is voor deze groep is dat ze tot het laatst blijven gaan om de wedstrijd over de streep heen te trekken. Ja het was slecht maar de mentale weerbaarheid was goed dat je toch tot het laatst blijft gaan om een resultaat te boeken.'

De wedstrijd begon nog zoals je zou verwachten met een dominant Feyenoord, vroege kansen en een vroege goal waarna de Kuip zich opmaakte voor een grote zege maar na de 1-1 (de 1-1 viel wel heel gemakkelijk na fouten van Dávid Hancko en Gernot Trauner) knakte Feyenoord toch een beetje. Dat heeft uiteraard ook te maken met het feit dat je zelf de kansen niet maakt (net als tegen PSV) en dat de eerste de beste kans voor Volendam gelijk raak is. Na deze dreun valt het wel te prijzen dat Feyenoord de wedstrijd nog uiteindelijk wist te winnen. Dat Feyenoord zo laat nog de winnende maakt lijkt geen toeval meer. Dit was vorig seizoen ook zo en komt wel echt dankzij het aanvallende wisselen van Arne Slot.

Een van de invallers die in de smaak viel bij de mannen was Leo Sauer en graag zouden ze zien dat hij vaker de kans krijgt, zeker omdat Luka Ivanušec niets heeft laten zien. Ook zijn ze kritisch op Yankuba Minteh: 'Het ziet er heel dreigend uit met z'n snelheid maar het lijk wel alsof hij z'n tegenstander voorbijgaat en z'n ogen dicht doet.' Zelfs Javairo Dilrosun heeft in de korte tijd dat hij speelde tegen Volendam meer rendement gehaald dan Minteh de afgelopen wedstrijden. De puzzel op de flanken lijkt in elk geval nog niet gelegd te zijn, waarbij normaalgesproken Alireza Jahanbakhsh ook nog hoger in de pikorde staat dan Dilrosun. 

Verder voorspellen Kranenburg en Van Eersel een mooie toekomst voor Antoni Milambo en Gjivai Zechiël. Kranenburg: 'Ik zie het zo maar voor me dat Milambo en Zechiël als we 2 jaar verder zijn basisspelers van Feyenoord zijn.' 

 

 

Lees ook