Feyenoord Onder 16 en 17 najaarskampioen na overwinningen op Ajax Onder 17 en Willem II Onder 16

18 reacties 18
Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 17 heeft vanavond in de mini-klassieker tegen Ajax Onder 17 het najaars kampioenschap veiliggesteld. De ploeg van Davy van den Berg won met 3-2 van Ajax Onder de 17. Ook bij de Onder 16 was het feest door een 0-2 overwinning op Willem II Onder 16 was bij hun ook het kampioenschap een feit, dat meldt Varkenoord Radiokamer Feyenoord Jeugd VR1+SC Fey 1 op X. Hieronder de samenvatting van de wedstrijd van de Onder 17 tegen Ajax.

De openingsfase was voor Feyenoord met een grote kans in minuut 7 voor Wisdom Cheo Treffers, en een schot van Neijenhuis. Deze werden gekeerd door Valentijn van der Velde. Na een periode van rustig rondspelen en weinig kansen, kwam Feyenoord Onder 17 in de 42e minuut op een 1-0 voorsprong via Diego Rambocus, die werd aangespeeld in het strafschopgebied, naar binnen kapte, en beheerst binnenschoot. Kort voor rust in de blessuretijd kopte Tobias van den Elshout, na een fantastische voorzet van Jayden Etienne de 2-0 binnen.

In de 46e minuut kwam Ajax Onder 17 door een rake kopbal van Emre Unuvar op 2-1. Diezelfde Unuvar schiet Ajax op een 2-2 stand door een rake volley van randje 16. Het eerste kleine wapenfeit van Feyenoord was van Tobias van den Elshout die in de 57e minuut het probeerde met een afstandsschot. In minuut 67 was het wederom van den Elshout die met een goede actie op de keeper afging, zijn schot werd echter voor het de tweede paal kon bereiken weggewerkt door een Ajax-verdediger. In minuut 74 wederom een kans voor Feyenoord. Agboluaje kapt zijn tegenstander goed uit en legt de bal klaar voor Ouarghi, echter schiet hij ruim over het doel. In minuut 76 komt de grootste kans van de wedstrijd, na een goede aanval van Feyenoord kan Neijenhuis vrij inkoppen, nadat hij de bal richting de grond kopte werd deze fantastisch gekeerd door Valentijn van der Velde. In minuut 77 schiet Ouarghi maar net naast. In de 80e minuut wederom een grote kans voor Jayden Ettiene op moment van schieten werd deze geblockt door een Ajax-verdediger. Kelvin Neijenhuis maakt in minuut 87 de verdiende en bevrijdende 3-2 voor Feyenoord Onder 17, hij krijgt de bal rond de 16 aangespeeld en schiet feilloos binnen.