Perez: 'Dit is natuurlijk een wedstrijd van niks'

Perez: 'Dit is natuurlijk een wedstrijd van niks'

8 reacties 8
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat van Espn, bespreken tafelgasten Sjoerd Mossou, Martijn Krabbendam en Kenneth Perez de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar (6-0). Hierin komt ter sprake of de positie van Stengs binnen het Nederlands elftal, na zijn hattrick een zekerheidje is.

Het Nederlands elftal speelt al geruime tijd met opkomende backs, maar het ontbreekt nog een echte ouderwetse rechtsbuiten. Calvin Stengs maakte gister tegen Gibraltar een goede indruk door drie goals te scoren. Mossou denkt dat Ronald Koeman een variant met Stengs als rechtsbuiten wel als een optie voor het EK in Duitsland wel ziet zitten. ‘Natuurlijk telt het mee, en bovendien rechtsbuiten positie was een probleem, als je dan toch een potentiële rechtsbuiten mee zou nemen dan neem je normaal gesproken zou je zeggen Stengs mee.

’Kenneth Perez is iets gematigder enthousiast. ‘Dit is natuurlijk een wedstrijd van niks'. Hij doelt hiermee op het feit dat Gibraltar een laag geklasseerd land is in de Fifa-ranking. ‘Stengs heeft zichzelf een dienst gemaakt, maar ik vind niet dat hij zich in zo’n wedstrijd in de selectie kan spelen of uit de selectie kan spelen eerlijk gezegd’, aldus Perez.

Oranje speelt in aanloop naar het EK verschillende oefenwedstrijden, waarin bondscoach Ronald Koeman zal gaan bouwen aan zijn definitieve selectie.

 

Lees ook