Taabouni blikt terug: 'Die wilde altijd het maximale eruit halen'

Taabouni blikt terug: 'Die wilde altijd het maximale eruit halen'

1 reactie 1
Foto: Pro Shots

Afgelopen zomer vertrok Mohamed Taabouni bij Feyenoord. De middenvelder speelt inmiddels samen met bijvoorbeeld Marco Verratti bij Al-Arabi in Qatar.

In een groot interview met Voetbalnieuws.nl gaat Taabouni in op de keuze die hij maakte om te vertrekken bij Feyenoord. Zo heeft de oud-Feyenoorder een mooi plan gekregen voor jonge spelers en investeren ze in de competitie, maar ook het financiële plaatje heeft meegeholpen om de keuze te maken. Taabouni laat weten dat ook zijn islamistische achtergrond een van de redenen was.

Voor zijn overstap naar Rotterdam speelde Taabouni in de jeugdopleiding bij AZ. Uiteindelijke koos hij voor Feyenoord omdat hij niet het idee had dat hij zich nog ontwikkelde. Arne Slot gaf hem het gevoel dat hij echt met hem bezig was. 'Die wilde altijd het maximale eruit halen', aldus Taabouni tegen Voetbalnieuws.nl.

De oud-Feyenoorder zegt dat de faciliteiten bij AZ en Feyenoord hetzelfde is, maar weet wel dat in Rotterdam de druk groter is. 'Het is meer een échte topclub. Dat voel je wel.' Taabouni volgt de topwedstrijden nog allemaal. Hij vindt tot nu toe PSV het beste. 'Maar ik denk dat zij nog wel punten gaan morsen. Het gaat tussen Feyenoord en PSV gaat. En dan hoop ik dat Feyenoord kampioen wordt als ik moet kiezen.'

Lees meer over
Lees ook