Koeman: 'Dat risico nemen we niet'

Koeman: 'Dat risico nemen we niet'

9 reacties 9
Bron: OnsOranje.nl
Foto: Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman heeft in de persconferentie meer uitleg over het uitvallen van Lutsharel Geertruida gegeven. De persconferentie is uitgezonden op het YouTube-kanaal van het Nederlands Elftal.

Koeman geeft aan dat de blessure van Geertruida (en van Frimpong) niets te maken heeft met de training. ‘Het zijn blessures die je tegenkomt’, aldus de bondscoach. ‘Bij beide spelers,was er een moment dat ze iets voelden en niet verder konden’, gaat de trainer verder. ‘In het geval van Geertruida hebben we afgewacht en vanmorgen getest, maar er zijn te veel twijfels. Dat risico nemen we niet.’

De trainer geeft aan dat hij naast Jordan Teze verder niemand zal oproepen. Teze kan in meerdere systemen spelen en ook Jerdy Schouten ziet Koeman als optie om verdedigend neer te zetten, wanneer nodig.

Geertruida keert terug naar Rotterdam en zal daar op trainingscomplex 1908 goed bekeken worden. Het is belangrijk voor Feyenoord dat Geertruida zo spoedig mogelijk fit wordt, met het oog op de competitiehervatting tegen Excelsior op zaterdag 25 november. Daarna volgt er op 28 november de clash tegen Atletico Madrid.

Lees ook