Ueda eist met hattrick wedstrijdbal op voor zieke vriend

Ueda eist met hattrick wedstrijdbal op voor zieke vriend

6 reacties 6
Bron: Gekisaka
Foto: Pro Shots

Ayase Ueda heeft donderdagmiddag in het blauw van Japan drie keer het net gevonden in de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Myanmar. Het werd uiteindelijk 5-0.

 

Traditiegetrouw mag de speler bij het maken van drie doelpunten de wedstrijdbal in ontvangst nemen van de scheidsrechter en mee naar huis nemen. Ueda heeft een ander plan voor deze bal. Een vriend van hem is namelijk ziek. 'Mijn vriend vecht momenteel tegen kanker', vertelt Ueda tegenover het Japanse medium Gekisaka. Hij vervolgt: 'Dus ik denk erover om hem daarheen te sturen. Ik heb geen tijd om het mee te nemen, dus ik heb geen andere keuze dan het op te sturen, maar ik hoop dat ik op een kleine manier kan helpen.'

 

Ueda speelde tegen Myanmar zijn achttiende interland en scoorde daarin zijn derde, vierde en vijfde doelpunt. Het was de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie cyclus van 2026, dat wordt georganiseerd in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Op het WK in Qatar in 2022 speelde Ueda al 45 minuten op het hoogste podium in het mondiale voetbal. Daarin werd met 0-1 verloren van Costa Rica.

Lees ook