'Gimenez is klaar om naar een sterkere competitie te gaan'

'Gimenez is klaar om naar een sterkere competitie te gaan'

35 reacties 35
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Bondscoach van Mexico, Jaime Lozano, was maandagavond te gast in een Mexicaans tv-programma. Het programma is uitgezonden op Star+ en ESPN citeert daaruit op hun eigen website. Lozano geeft aan dat hij denkt dat Santiago Gimenez klaar is om naar een andere club te gaan in een grotere competitie.

Lozano vindt de Nederlandse competitie goed, maar denkt dat Gimenez al heeft laten zien wat hij kan en beter richting een nog hoger niveau kan gaan. De bondscoach is wel duidelijk dat Gimenez hem nooit gevraagd heeft om zijn visie hierop, maar toch graag zijn mening geeft. Jaime Lozana is in Mexico zeer groot en zijn mening wordt erg op prijs gesteld.

Of ‘Santigoal’ straks de vaste spits in ‘zijn’ nationaal elftal is nog maar de vraag. Lozano kent de statistieken van de spits en heeft gezien hoe goed het spel is, maar zijn concurrenten Henri Martin en Raul Jimenez hebben ook veel kwaliteiten. De coach wil alle opties open houden, maar spreekt wel zijn vertrouwen uit door te zeggen dat ook niet-startende spelers hun kansen krijgen.

Bovenstaande was te zien in de Gold Cup waarbij Santiago Gimenez geen basisspeler was, maar wel veel mocht invallen. In de finale van diezelfde Gold Cup viel Gimenez in en maakte vlak voor de tijd de winnende 1-0, wat hem een bijna-heldenstatus opleverde in Mexico. Ook in Rotterdam is de spits mateloos populair en wordt hij zelfs bij gemiste kansen toegezonden door Het Legioen.

Lees ook