HUURLINGEN | Osundina maakt eerste doelpunt voor FC Dordrecht

3 reacties 3

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – Jong PSV 1-4
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Nadat FC Dordrecht de afgelopen weken aardige resultaten boekte kreeg het afgelopen weekend te maken met flinke weerstand. De beloften van PSV kwamen op bezoek en lieten zich zien: de Eindhovenaren wonnen met 1-4. Tsoungui wist niet te overtuigen, net als Sebaoui die na een uur spelen werd gewisseld. Shiloh ’t Zand mocht iets meer dan een half uur spelen en deed dat nog best aardig in een minder FC Dordrecht. Het hoogtepunt van de avond wat betreft huurlingen komt namens Korede Osundina. Hij kwam in de 60e minuut in het veld en wist in de 88e minuut zijn eerste doelpunt te maken voor de Schapenkoppen.

Telstar – De Graafschap 1-2
Thijs Jansen
De Graafschap stond in Velsen-Zuid lang met 0-1 voor en had het lastig om deze over de streep te trekken. Toch scoorde Haen in de 81e minuut de belangrijke 0-2. Telstar kwam in de 87e minuut nog terug tot 1-2 maar De Graafschap ging er met de winst vandoor. Thijs Jansen zat opnieuw 90 minuten op de bank.

FC Utrecht – AZ 2-2
Mimeirhel Benita
Excelsior was héél dicht bij drie belangrijke punten in Utrecht. Een grote domper was het voor de club van huurling Benita toen Sagnan in de 93e minuut voor de 2-2 tekende. Benita mocht in de 75e minuut invallen. Hij won al zijn duels en had verder een prima invalbeurt.

Vitesse – sc Heerenveen 1-3
Patrik Wålemark
sc Heerenveen hoopte in Arnhem, waar het behoorlijk onrustig is, belangrijke punten te pakken. De ploeg van Kees van Wonderen won 1-3 en zorgde hiervoor dat Philip Cocu opstapte bij de Arnhemmers, die de interlandbreak ingaan als hekkensluiter. Wålemark zat door een blessure niet bij de wedstrijdselectie.

Ramon Hendriks
Wie wel in de wedstrijdselectie zat van deze wedstrijd was Ramon Hendriks. Vitesse verloor in eigen huis met 1-3, wat -zoals hierboven ook al beschreven- ervoor zorgde dat Cocu de handdoek in de ring gooide. Hendrik fungeerde als één van de drie centrumverdedigers in een vijfmans-defensie. Hij won bijna al zijn duels, won zeven keer de bal terug en verdedigde tien keer de bal uit.

Gil Vicente FC – Rio Ave FC 1-1
Tidjany Touré
Gil Vicente FC hoopte na de nederlaag van vorige week te winnen, helaas konden ze dit niet bewerkstelligen. Nadat Nobrega Rio Ave FC in de 56e minuut op voorsprong wist te schieten maakte Monteiro nog wel de gelijkmaker voor de ploeg van Touré in de 66e minuut. Touré zelf kwam er in de 61e minuut in. Hij won bijna al zijn duels, won drie keer de bal terug en had een passnauwkeurigheid van 80%.

CA San Lorenzo de Almagro – CA Boca Juniors 1-1
Ezequiel Bullaude
CA Boca Juniors speelde afgelopen woensdag uit tegen de oude club van Marcos Senesi. In de tweede helft kwam de club van Bullaude op voorsprong maar tien minuten voor tijd kwam San Lorenzo op gelijke hoogte. Bullaude speelde het laatste kwartier mee . Hij deed dit naar behoren, bijna al zijn passes kwamen aan en hij won bijna al zijn duels.

CA Boca Juniors – CA Newell’s Old Boys 1-0
CA Boca Juniors had het lasting in de thuiswedstrijd tegen CA Newell’s Old Boys. De ploeg van Bullaude kwam pas in de 90e minuut door een benutte penalty van Merentiel op voorsprong. Deze wedstrijd kreeg Bullaude een basisplaats, iets wat nog niet veel gebeurd is dit seizoen. Als aanvallende middenvelder onder Cavani creëerde hij één kans en vuurde totaal drie schoten af maar deze gingen niet op doel. In de 76e minuut werd hij gewisseld.

US Sassuolo – US Salernitana 1919 2-2
Marcus Holmgren Pedersen
Een vroege achterstand van 0-2 liet het somber inzien voor de rest van de wedstrijd voor het team van Pedersen. Ikwuemesi en Dia waren in de 5e en 17e minuut trefzeker voor Salernitana, de oude club van oud-Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena. Echter was deze zorg voor korte duur en werd het in korte tijd omgezet naar spanning voor de tweede helft: Thorstvedt was in de 36e en 52e minuut goed voor de 1-2 en 2-2. Hierna werd er echter niet meer gescoord. Pedersen kwam niet in actie en bleef 90 minuten op de bank.

TSV Hartberg – SK Rapid Wien 1-0
Neraysho Kasanwirjo
SK Rapid Wien wist de lastige uitwedstrijd tegen TSV Hartberg niet te winnen. Een doelpunt in de 6e minuut van Lang was genoeg voor de uitslag. Kasanwirjo begon en eindigde de wedstrijd als rechtsback met een gele kaart.