Jansen: 'We willen onze positie in de top van de Eredivisie verstevigen'

Jansen: 'We willen onze positie in de top van de Eredivisie verstevigen'

7 reacties 7
Bron: az.nl
Foto: Pro Shots

Komende zondag om 16:45 staan Feyenoord en AZ tegenover elkaar in De Kuip. De nummers twee en drie van de Eredivisie hebben evenveel punten, maar de Alkmaarders moeten wel nog de slotfase van AZ – N.E.C. afmaken waarvan de tussenstand 1-2 is. Pascal Jansen, hoofdtrainer van AZ, blikt vooruit op de wedstrijd in Rotterdam.

 

Jansen verwacht allesbehalve een makkelijke wedstrijd voor zijn ploeg. Hij geeft aan dat zijn team top moet zijn om überhaupt kans te maken op een resultaat. ‘Feyenoord heeft wederom een prachtige ploeg op het veld staan’, zegt Jansen, geciteerd op de clubwebsite van AZ. Hij vervolgt: ‘Ze spelen met een hoge intensiteit met veel mensen naar voren en ze streven goed positiespel na.’

 

Donderdagavond speelde AZ in de UEFA Europa Conference League tegen Aston Villa. Er werd nipt met 2-1 verloren van de ploeg waartegen ze een aantal weken terug nog met 1-4 van verloren in Alkmaar. Jansen zag vooruitgang in die wedstrijd en hoopt de progressieve lijn voort te zetten tegen Feyenoord. ‘We willen onze positie in de top van de Eredivisie verstevigen en zondag is daar een goede gelegenheid voor’, aldus Jansen.

 

De wedstrijd zal voor beide ploegen al vroeg in het seizoen een must-win zijn in de race om het landskampioenschap. PSV staat met zeven punten voor en kan dit weekend die voorsprong vergroten op minimaal AZ of Feyenoord. De Rotterdammers wonnen thuis van de 48 eerdere edities 31 keer. Voor de uitploeg staat dat aantal op elf.

Lees ook