'Ik denk dat hij laat zien dat hij niet in de basis thuis hoort'

53 reacties 53

Feyenoord speelde dinsdagavond in de Champions League tegen SS Lazio. De Rotterdammers verloren in Rome nipt. SS Lazio was uiteindelijk met 1-0 te sterk. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen dinsdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op het verlies in de Champions League.

De Italianen begonnen sterk aan de wedstrijd. 'Precies zoals je het eigenlijk zou verwachten van SS Lazio. Meteen vol druk zetten in de hoop dat er snel een doelpunt valt. Ik vond Feyenoord eigenlijk een beetje slap beginnen waar je al snel op achterstand had kunnen staan. Na de druk van SS Lazio kon Feyenoord ook langzaam in het spel komen gelukkig.'

Bart Nieuwkoop kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. 'Als je ook nu weer binnen een minuut een gele kaart pakt zegt dat wel iets over zijn kwaliteiten', zegt Mark. Ik denk dat Nieuwkoop een hele aardige jongen is die zich voor de volle 100 procent zal inzetten voor het team, maar het is echt veelzeggend dat hij vaak al vroeg in de wedstrijd een kaart pakt', aldus Mark. Inmiddels heeft Nieuwkoop drie gele kaarten en een rode kaart gekregen sinds hij bij Feyenoord speelt. 'Ik denk dat hij laat zien dat hij niet in de basis thuis hoort', zegt Mark. 'Als invaller is hij een prima verdediger, maar niet op dit niveau vanaf het begin.' Nog in de eerste helft raakte Nieuwkoop betrokken bij een botsing met een speler van SS Lazio. 'Dat zag er ongelukkig uit. Gelukkig lijkt het mee te vallen.'

Uiteindelijk moest Gernot Trauner, die weer bij de wedstrijdselectie zat, Nieuwkoop vervangen. 'Trauner deed het weer prima en je merkte dat er rust achterin kwam.' Vlak voor rust kwam SS Lazio door een doelpunt van Ciro Immobile op voorsprong. 'Dat was een ongelukkig moment, net voor de rust', weet Mark.

In de tweede helft was Feyenoord beter. 'Je verdiende gewoon een doelpunt. Je verdiende gewoon die gelijkmaker en een punt. Ik vond ons niet super spelen', aldus Mark. 'Ik heb dus niet gezien wat Arne Slot blijkbaar wel heeft gezien, want hij vond Feyenoord goed spelen. Dat vond ik niet. Het was niet slecht, maar ik vond ons absoluut niet van hetzelfde niveau als in Madrid. Daar had je gewoon drie punten verdiend, en hier een puntje vind ik.' Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de Champions League.