Slot: 'Maar mentaal voel je dan ook wel even iets op je af komen'

Slot: 'Maar mentaal voel je dan ook wel even iets op je af komen'

Bron: YouTube
Foto: Pro Shots

Feyenoord is goed onderweg in de UEFA Champions League. De Rotterdamse ploeg staat op het moment op de eerste plek in de poule E. Morgenavond om 21.00 trapt Feyenoord af in Rome tegen Lazio. In een persconferentie, die terug te zien is op het YouTube-kanaal van Rijnmond, blikt de hoofdtrainer van de Rotterdammers, Arne Slot, vooruit op de wedstrijd van morgen.

‘Hij heeft gisteren nog niet getraind, hij gaat vandaag voor het eerst trainen’, zegt Slot over Mats Wieffer in de persconferentie voor de wedstrijd, die terug te zien is op het YoutTube-account van Rijnmond. Eerder op de avond werd al bekend gemaakt, door Rijnmond verslaggever Dennis van Eersel, dat Wieffer getest wordt en morgen waarschijnlijk kan starten. Dit deed hij op X.

Op een compliment van Lazio trainer Maurizio Sarri, dat Feyenoord één van de meest agressieve teams van Europa zou zijn, zegt Slot: ‘Ik herhaal nogmaals, uit en thuis is voor elke club een groot verschil. Als we heel fanatiek druk zetten en De Kuip staat er dan nog eens enorm achter, dan is het niet alleen dat je fysiek veel druk voelt, maar mentaal voel je dan ook wel even iets op je af komen.’ Hij noemt de fanatieke support in De Kuip een prachtige wisselwerking tussen de supporters en de spelers op het veld.

Slot benoemt hoe het geluid van het stadion de spelers een heel goed gevoel geeft en de tegenstanders het mentaal nog moeilijker krijgen. Ook wordt de vraag gesteld of er nog oud zeer zit van vorig jaar. Daar lijkt Slot niet mee te zitten. Hij kijkt vooral naar de gewonnen thuiswedstrijden en ziet ook waar het vorige edities aan ontbrak.

Lees ook