4 reacties 4

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Groningen – FC Dordrecht 2-2
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Een punt in de Euroborg, dat is een prima resultaat voor de Schapenkoppen. Ze kwamen binnen 10 minuten op voorsprong en scoorden uiteindelijk in de 77e minuut door oud-Feyenoorder Jari Schuurman de gelijkmaker. Tsoungui en Sebaoui speelden de hele wedstrijd. Tsoungui speelde een sterke wedstrijden, won bijna al zijn duels (het meeste van iedereen) en won maar liefst zeven keer de bal terug. Sebaoui kwam tot meerdere kansen en creëerde er enkele maar kon niet zorgen voor een doelpunt of assist. Osundina en ’t Zand bleven op de bank.

De Graafschap – NAC Breda 1-0
Thijs Jansen
De Graafschap had wat geluk in het duel met NAC Breda. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gemaakt door Kemper van NAC Breda in eigen doel. Thijs Jansen was na zijn 90 minuten in de beker weer naar de bank verhuisd en kwam dus niet in actie.

Excelsior – AZ 1-1
Mimeirhel Benita
Waar het vanaf de 72e minuut erop leek dat Excelsior met nul punten de wedstrijd af zou sluiten, was daar Sandra die in de 92e minuut de gelijkmaker binnenschoot. Een mooi resultaat voor Excelsior, dat daarmee ook Feyenoord heeft geholpen. Benita kwam in de 90e minuut pas in het veld.

Ajax – sc Heerenveen 4-1
Patrik Wålemark
Nadat Ajax na een hele lange tijd weer eens won van FC Volendam hoopte sc Heerenveen dat deze vrolijke stemming van korte duur was. Helaas mocht het niet zo zijn voor de Friezen: Ajax wist met 4-1 te winnen van de club van Wålemark. De aanvaller kwam zelf niet in actie omdat hij tijdens de warming-up geblesseerd raakte. Het is nog niet bekend wat de schade is.

Go Ahead Eagles – Vitesse 5-1
Ramon Hendriks
Een ware wanprestatie van Vitesse in Deventer: Go Ahead Eagles speelde met Vitesse won 5-1 in de Adelaarshorst. Vitesse staat op dit moment onderaan in de Eredivisie. Hendriks speelde een matige wedstrijd en kreeg ook nog een gele kaart. Wel voerde hij de meeste passes uit van iedereen op het veld, wat een passnauwkeurigheid van 93% opleverde.

FC Famalicão – Gil Vicente FC 3-1
Tidjany Touré
Gil Vicente FC moest afgelopen weekend helaas buigen voor FC Famalicão. De Portugezen verloren met 3-1, nadat ze met 3-0 achterkwamen. Dominguez wist in de 67e minuut nog een doelpunt te maken voor het team van Tidjany Touré. De aanvaller kwam één minuut na het doelpunt in het veld. Helaas wist hij geen kans op te zetten om nog een gelijkspel eruit te slepen.

CA Boca Juniors – Fluminense SC 1-2 (Finale Copa Libertadores)
Ezequiel Bullaude
Hierover is afgelopen zaterdagavond een artikel geplaatst. Klik hier om dit te lezen.

Torino FC – US Sassuolo 2-1
Marcus Holmgren Pedersen
US Sassuolo verloor de uitwedstrijd tegen Torino FC met 2-1. Marcus Pedersen bleef de gehele wedstrijd op de bank.

SC Rheindorf Altach – SK Rapid Wien 0-2
Neraysho Kasanwirjo
SK Rapid Wien won in een prima wedstrijd met 0-2 van SC Rheindorf Altach. In de 65e minuut maakte Burgstaller de 1-0 voor het team van Kasanwirjo en in de 69e minuut werden ze nog geholpen door een eigen doelpunt van Nuhiu, die de 0-2 op het scorebord zette. Kasanwirjo speelde de hele wedstrijd en hield dus een clean sheet. Hij speelde dit keer rechtsback, iets wat hem niet vaak overkomt. Hij had tien goede verdedigende acties waaronder uitverdedigen en bal terugwinnen. Hij won de helft van al zijn duels.