'Dan verwacht je eigenlijk dat ze RKC van het veld blazen'

'Dan verwacht je eigenlijk dat ze RKC van het veld blazen'

8 reacties 8
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord was ondanks een overwicht maar nipt te sterk voor RKC Waalwijk. De Rotterdammers kregen in de eerste 15 minuten nog wel een aantal kansen, maar langzaam werd duidelijk dat het nog een lastige wedstrijd kon worden. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de wedstrijd. 

Feyenoord kwam weer achter, ondanks een overwicht in het eerste kwartier. "Dit was wel een hele vreemde wedstrijd. De tweede helft hadden ze eigenlijk geen moeite met RKC, maar ze scoren maar een keer", aldus Gouka, die vooral verwacht had na de zeperd in Enschede dat er een gemotiveerd Feyenoord zou staan. "Het was niet de reactie die je had verwacht na de wedstrijd tegen Twente van Feyenoord, bij Feyenoord is de lat natuurlijk ook omhoog is gegaan. Twente was een slechte wedstrijd een echte mispeer. Dan verwacht je eigenlijk dat ze RKC van het veld blazen."

Volgens Etienne Verhoeff is de algemene tendens dat er veel kansen gemist worden. "Feyenoord moet dit soort wedstrijden eerder killen", weet Gouka, maar het is niet zo dat Feyenoord weinig scoort. "Maar als je op 35 goals staat na 11 wedstrijden kom je op 100 goals uit dat is natuurlijk prima. Feyenoord scoort zelfs makkelijker dan voorgaande jaren, al leek dat afgelopen zaterdag niet het geval."

Lees ook