'Meerdere oud-Feyenoorders hebben pandjes in Rijnmond-regio'

'Meerdere oud-Feyenoorders hebben pandjes in Rijnmond-regio'

21 reacties 21
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Journalist Wilber Hack schrijft in De Telegraaf een stuk over Stefan de Vrij. De oud-speler van Feyenoord is aandeelhouder van het Rotterdamse bedrijf SND Vastgoed, waardoor De Vrij bij ongeveer 130 panden door het land betrokken is. De Telegraaf zocht het verder uit.

Blijkbaar is vastgoed interessant voor voetballers. Vorig seizoen deed magazine ‘Man Man’ onderzoek naar huizenbezit onder het Nederlands elftal. Spelers zoals Blind, Aké en Van Dijk bezitten meerdere panden. Huizenbezit zou ook onderwerp van gesprek zijn bij ‘Life after football’ van oud-Feyenoorder Regi Blinker, die voetballers stimuleert om verder te kijken dan alleen hun huidige voetbalcarrière.

De Telegraaf schrijft dat veel oud-Feyenoorders investeren in vastgoed: ‘Veel spelers met een verleden bij Feyenoord bezitten kleine stadsappartementen die voor bedragen tussen de 1000 en 2500 euro verhuurd worden.’ Er wordt een link gelegd met Rob de Groot, inmiddels commercieel directeur van RKC Waalwijk, die ten tijde van Stefan de Vrij op commerciële afdelingen binnen Feyenoord werkte. De Groot zou Feyenoorders gestimuleerd hebben om te gaan beleggen in huizen.  

Niet alleen Stefan de Vrij zou zijn geld in stenen beleggen, ook Jan-Arie van der Heijden zou meer dan vijftig panden in Rotterdam hebben. Vakblad ‘Vers Beton’ heeft hier onderzoek naar gedaan, zo staat te lezen in de Telegraaf. Er staat nog meer te lezen in De Telegraaf: ‘Jens Toornstra, Karim El Ahmadi, Robin van Persie, Kenneth Vermeer en Jon Dahl Tomasson hebben ook meerdere panden in de Rijnmond-regio, terwijl Nordin Amrabat zijn aankopen doet in Amsterdam en ’t Gooi.’ Op deze wijze hopen spelers na hun loopbaan als voetballer/ trainer ook nog de schaapjes op het droge te hebben.

Lees ook