'Die houding, het was een uitzondering voor deze groep'

'Die houding, het was een uitzondering voor deze groep'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt vanavond om 18.45 uur de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers hebben nog een nare smaak van de, van FC Twente, verloren wedstrijd in de mond en willen die proberen weg te spoelen. Trainer Arne Slot sprak erover tijdens de persconferentie op vrijdagmiddag, journalist Mikos Gouka tekenende het op voor de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad.

Gouka noemt Arne Slot ‘getergd’ tijdens afgelopen persconferentie en denkt dat Feyenoord veel goed heeft te maken vanavond. Na de 2-1 van vorige week tegen FC Twente, zal RKC vanavond een felle landskampioen kunnen verwachten. Vorige week was een collectieve off-day en Slot zei daarover: ‘Die houding, het was een uitzondering voor deze groep.’ Slot is duidelijk dat zoiets niet meer mag gebeuren en zijn ploeg zal van het begin af aan iets goeds op de mat moeten leggen.

Daarnaast is resultaat zeer belangrijk, want niet alleen PSV staat boven Feyenoord. Ook AZ en FC Twente staan boven de topploeg van Slot. ‘Als je wil klimmen, moet je eerst die clubs inhalen’, zegt de talentvolle trainer hierover. Daarnaast vindt de oefenmeester dat het eerst weer over de uitvoering moet gaan, zowel het spel mét als zonder bal moet beter.

Slot heeft de statistieken mee, in die zin. Feyenoord verloor, onder hem, nog nooit twee keer achter elkaar een officiële wedstrijd. De 45-jarige trainer uit Bergentheim legt uit dat de kwalitatief goede selectie, die Feyenoord had en nog steeds heeft, de voornaamste reden is voor deze goede statistiek. Slot geeft daarbij aan dat zijn ploeg niet afhankelijk is van individuele spelers maar het collectief steeds weer zorgt dat zij punten kunnen pakken. De trainer was niet tevreden over de wedstrijd van vorige week, maar zag FC Twente wel weinig kansen krijgen. Verdedigend was Slot niet geheel ontevreden, dat kunnen de Rotterdammers vanavond uitbreiden met beter spel in de opbouw en daarbij feller druk zetten en dan kan Feyenoord in Waalwijk resultaat halen.

Vanavond moet zijn ploeg het opnieuw laten zien, bij een wedstrijd die onder leiding staat van Pol van Boekel, de VAR van vorige week. Journalist Gouka probeert Slot nog een opmerking te ontlokken over de niet gegeven penalty van vorige week én de aanstelling van juist die VAR die nu als scheidsrechter op het veld staat maar Slot glimlacht het weg en wil geen onrust veroorzaken door daar tijdens de persconferentie op in te gaan.

Lees ook