HUURLINGEN | Jansen en Benita laten zich zien

2 reacties 2

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Deze week was het voor veel landen weer tijd voor de nationale bekercompetities.

FC Lisse – FC Dordrecht 1-3
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
FC Dordrecht speelde een uitwedstrijd in Lisse die op het eind nog énorm spannend werd. De Dordrechtenaren stonden lang met 0-1 voor en maakte pas in de 92e minuut de 0-2. Lisse maakte het in de 96e minuut nog spannend met een doelpunt voor de 1-2 maar de club uit de Keuken Kampioen Divisie besliste het duel in de 99e minuut door 1-3 te maken. Sebaoui werd in de 90e minuut gewisseld voor mede huurling Osundina, die een assist leverde op de 0-2. ’t Zand mocht de tweede helft meespelen. Tsoungui zat niet bij de selectie.

De Graafschap – FC Emmen 2-0
Thijs Jansen
Thijs Jansen mocht in het bekerduel tegen FC Emmen, dat met 2-0 werd gewonnen, weer eens onder de lat staan. Het huwelijk tussen de Doetinchemse club en Jansen is nog niet succesvol gebleken. Het is pas het derde duel dat Jansen heeft gekeept. Hij had echter niet heel veel te doen maar was vier keer succesvol met een redding. Hij hield keurig de 0.

FC Den Bosch – Excelsior 1-2
Mimeirhel Benita
Een lange zit voor de supporters van FC Den Bosch en Excelsior. Beide teams konden binnen 90 minuten niet winnen en er kwam dus een verlenging aan te pas. In de zesde minuut van de eerste helft van de verlenging scoorde Excelsior. Daarna kwam FC Den Bosch niet meer terug. Benita mocht eindelijk weer eens spelen en meteen ook de hele wedstrijd. Hij speelde links in het centrum, waar hij van origine een rechtsback is. Hij was goed voor vijf onderscheppingen, drie tackles maar maakte wel één fout die leidde tot een schot. Hij won zeven van zijn tien duels.

sc Heerenveen – VVV Venlo 5-1
Patrik Wålemark
Een doelpuntenfestijn in Friesland. VVV Venlo werd met 5-1 van de mat gespeeld. Wålemark haakte in de warming up geblesseerd af. Het is nog niet bekend hoelang hij eruit zal zijn.

RKSV Groene Ster – Vitesse 0-1
Ramon Hendriks
Vitesse blameerde zich bijna tegen de amateurs van RKSV Groene Ster. De ploeg van huurling Hendriks won maar met 0-1. De verdediger werd in de 84e minuut gewisseld nadat hij in de basis begon. Hij hield wel een clean sheet.

US Sassuolo – Spezia Calcio 1906 0-0 (5-4 n.s.)
Marcus Holmgren Pedersen
Het werd een lange avond in Italië tijdens de Coppa Italia wedstrijd tussen US Sassuolo en Spezia Calcio 1906. Na 120 minuten stond er een 0-0 score op het bord en werden er strafschoppen genomen. Na vijf rake penalty’s tegenover vier bekert het team van Pedersen verder. De Noor speelde de hele 120 minuten. Hij won zeven van de 10 duels en wist er twee keer voor te zorgen dat de tegenstander niet scoorde.

SKU Amstetten – Rapid Wien SK 1-5
Neraysho Kasanwirjo
Geen lastig avondje voor Kasanwirjo en zijn teamgenoten. De verdediger, die 67 minuten meedeed, wist met zijn team 1-5 te winnen van SKU Amstetten. Vlak voordat Kasanwirjo werd gewisseld scoorde de tegenstander waardoor hij net geen clean sheet op zijn eigen naam kon schrijven.