'Dit is een blinde actie toch'

'Dit is een blinde actie toch'

10 reacties 10
Foto: Pro Shots

Feyenoord leed een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen FC Twente. Met deze nederlaag staat koploper PSV op maarliefst zeven punten afstand. Ook AZ en Twente staan boven de Rotterdammers. In Veronica Offside op de televisiezender Veronica bespreken Wim Kieft, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde de titelstrijd.

Wim Kieft hield lang vast aan Feyenoord als titelkandidaat nummer één maar lijkt nu bij te draaien. "Zeven punten is wel erg veel in deze competitie, daar moet Feyenoord voor uit kijken." De voormalig topspits zag dat FC Twente optimaal inspeelde op de zwaktes van Feyenoord: "Je komt bij de open deuren, ze zitten in een goede periode. Maar het zat er tegen Twente gewoon echt niet in. Ik heb de spits Gimenez gewoon helemaal niet gezien."

Volgens Van der Meijde, Kieft en Sneijder had Feyenoord wel een penalty moeten hebben na de charge van Propper op Gimenez: "Dit is een blinde actie toch, is gewoon penalty. Tackle op de benen, met de VAR moet dit een penalty zijn." Wim Kieft wordt gevraagd waarom hij denkt dat Feyenoord er niet aan te pas komt, maar denkt niet dat het een mentale kwestie is: "Ik denk het niet, als je naar Twente gaat denk je dit wordt een moelijke wedstrijd. Die moet je winnen."

Andy van der Meijde viel wel op dat de Rotterdammers iets hadden wat hij dit seizoen nog niet eerder zag: "Ik vond Feyenoord geïrriteerd. Ze waren niet echt geconcentreerd, wellciht vanwege de Champions League." Volgens Sneijder is zo'n terugval vaak ongrijpbaar voor een ploeg in vorm: "Er is geen verklaring. Het is mentaal wel lastig hoor je komt uit de Chamions League daar speel je fantastisch. Als het dan niet loopt raak je de kluts kwijt, dan loop je tegen een nederlaag aan, dat is de verdienste van Twente."

Andy van der Meijde zag dat Feyenoord maar een helft niet thuisgaf maar dat het vooral de keeper van Twente was waardoor het met lege handen naar huis moest gaan: "Tweede helft ging Feyenoord ook wel echt beter voetballen. Maar Unnerstall hè."

Lees ook