'Twente heeft een manier gevonden om Feyenoord te bestrijden'

'Twente heeft een manier gevonden om Feyenoord te bestrijden'

6 reacties 6
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord staat na tien speelronden met 23 punten op plek vier in de Eredivisie. Exact evenveel als in het kampioensseizoen 2022/2023. Het enige verschil betreft de extreem goede start van PSV, AZ en FC Twente. In Voetbalpraat op ESPN wordt de wedstrijd en actualiteit in het Nederlandse voetbal besproken.

Martijn Krabbendam, Maarten Wijffels en Kenneth Perez schoven aan bij Vincent Schildkamp om over de belangrijkste bijzaak in het leven te praten. Wijffels, journalist van Algemeen Dagblad ziet PSV makkelijker winnen: "Dat is het verschil met PSV die nog meer de spelers heeft die een goal kunnen maken." Kenneth Perez is het daar niet volledig mee eens: "Als je ziet wat ze gisteren nog inbrengen met Ivanusec, dat is wel echt kwaliteit."

Martijn Krabbendam vond de nederlaag en de manier waarop de ploeg uit Enschede Feyenoord bestreed terecht: "Twente heeft een manier gevonden om Feyenoord te bestrijden. Dat is prima. Vol onder druk zetten, lange bal spelen en duels winnen. Het hele middenveld stond vast zo. Ik begin te denken dat Oosting een goede trainer is." Volgens Maarten Wijffels kan dat ook te maken hebben met de belasting van de spelers: "Champions League spelen heeft toch zijn weerslag op de spelers."

Kenneth Perez denkt dat lofzang in de media een rol gespeeld kan hebben. "Die lovende verhalen gaan dan misschien toch meespelen in de hoofden. Niet dat ze nonchalant waren, maar als je net twee of drie procent te kort komt tegen zo'n getergd Twente dan kan dit." Een zondebok kan Perez niet echt aanwijzen, maar hij zag wel dat bepalende spelers hun niveau niet haalden: "Stengs kwam er niet door, Hartman was niet zo aggressief als anders. Gimenez en Paixão niet zo aanwezig dan mis je er vier en dat is te veel. Zerrouki ook geen schim van woensdag en dan alsnog hadden ze genoeg kansen op meer."

Volgens de Deen kon zijn oud-werkgever vooral blijven uitkijken op een goed resultaat vanwege wederom een excellerende doelman. "Unnerstall hield Twente echt in de wedstrijd met een fantastische redding op Stengs en volgens mij Geertruida."

Lees ook