'Feyenoord is vooral gebaat bij bijna vooraf uitgetekende doelpunten'

'Feyenoord is vooral gebaat bij bijna vooraf uitgetekende doelpunten'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ook in de AD Voetbal podcast, te vinden op de website van het Algemeen Dagblad, wordt de nederlaag van Feyenoord besproken. Etienne Verhoeff en Mikos Gouka nemen het voetbalweekend door en laten hun licht schijnen over wat deze verloren wedstrijd tegen FC Twente nu betekent voor de strijd om het kampioenschap.

Journalist Gouka vindt dat PSV met individuele acties op dit moment een wedstrijd kan beslissen. Feyenoord heeft dat minder en moet het hebben van het collectief en de patronen. Zoals Gouka zegt in de podcast: ‘Feyenoord is vooral gebaat bij bijna vooraf uitgetekende doelpunten.’ Gouka denkt dat de zeven punten achterstand voor Feyenoord bijna niet meer in te halen is: Dat betekent dat Feyenoord eigenlijk al die wedstrijden moet winnen, want die staan er zeven achter. Die zullen twee keer van PSV moeten winnen, zoals het er nu voor staat en dan hopen dat PSV bijvoorbeeld bij Ajax onderuit gaat.’ De journalist denkt dat Feyenoord ook heel sterk is, maar de achterstand misschien wel te groot is en hij noemt het woord ‘vorentscheidung’, alsof er nu een belangrijke beslissing gevallen is.

Trainer Slot was na de wedstrijd enigszins cynisch in zijn commentaar. Gouka zegt daarover: ‘Logisch natuurlijk dat er chagrijn is en vooral ook de hoge piek woensdag en het diepe dal op zondag.’ Gouka vindt dat FC Twente wel wat weg heeft van Atletico Madrid, door het ‘blijven liggen’ en ‘zeuren bij de scheidsrechter’. De mannen zagen een teamprestatie bij de ploeg uit Enschede en toen kreeg Feyenoord het moeilijk. Gouka: ‘En dan ben je, als Feyenoord, van twee dingen afhankelijk. Ben je zelf goed genoeg om onder de druk uit te voetbalen, nou dat waren ze niet. En dan moet je hopen dat bepaalde dingen jouw kant op vallen en daar heb je natuurlijk een beetje een scheidsrechter bij nodig.’ Gouka vond Higler slecht fluiten en zag dat beide teams last hadden van deze scheidsrechter. Ook de tweede goal van Twente ziet Gouka als iets bijzonders: ‘Hij (Ugalde red.) doet vrij snel vanuit de buitenspelpositie weer mee.’ De journalist vraagt zich af wanneer het dan wel hinderlijk buitenspel is.

‘Feyenoord maakte niet echt aanspraak op die 2-2’, gaat Gouka verder. De Feyenoord-watcher ziet dat de grootste fout van de Rotterdammer hun snelle achterstand is, dat had nooit mogen gebeuren uit bij Twente met het fanatieke publiek in het stadion. Daarna gaat het in de podcast toch weer over de arbitrage, waarbij Gouka zich uit laat over de extra tijd die wordt bijgetrokken. Gouka had graag gezien dat het langer was, omdat in de tweede helft de wedstrijd langer heeft stilgelegen dan er uiteindelijk tijd werd bijgetrokken. Uiteindelijk had de zes minuten extra tijd voor Feyenoord niet het gewenste affect en bleef het bij 2-1 voor de Tukkers.

Lees ook