HUURLINGEN | Kasanwirjo maakt bizarre slotfase mee

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Helmond Sport – FC Dordrecht 1-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Na mooie wedstrijden met veel doelpunten tegen SC Cambuur en Jong Ajax verslikten de Dordtrechtenaren zich in het dit seizoen stugge Helmond Sport. De club dat samenwerkt met Feyenoord kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Sebaoui stond als enige huurling in de basis en speelde 90 minuten mee. Hij had een aantal kansen maar kon deze niet verzilveren. Shiloh ’t Zand kreeg nog 15 minuten speeltijd maar ook hij kon een kans niet verzilveren. Osundina bleef op de bank en Tsoungui zat door een lichte blessure nog niet bij de selectie.

FC Dordrecht – FC Den Bosch 5-1
In deze wedstrijd wist FC Dordrecht weer wat scoren was. De club die dit seizoen verrast scoorde er op los: 5-1. Tsoungui stond weer in de basis na een blessure. Hij was verdedigend sterk maar mocht dit maar 45 minuten laten zien. Mede huurling Sebaoui mocht 77 minuten meespelen en was erg succesvol in zijn grondduels. Ook ’t Zand en Osundina kregen speelminuten. ’t Zand mocht 25 minuten meedoen en deed dit naar behoren. Osundina speelde het laatste kwartier mee. Dordrecht kan zichzelf terugvinden op een knappe vijfde plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ – De Graafschap 3-0
Thijs Jansen
De Graafschap verslikte zich behoorlijk in het tweede elftal van AZ. In de rust was het nog gelijk maar binnen een kwartier na rust stond het 2-0. Reverson zorgde in de laatste minuut voor de 3-0. Huurling Thijs Jansen zat 90 minuten op de bank en keepte dit seizoen nog maar één wedstrijd voor de Doetinchemmers, waar hij meteen goud waard was met een 8,7 van Fotmob.

De Graafschap – FC Eindhoven 2-1
De Doetinchemmers konden zich na het verlies tegen Jong AZ niet nog een domper permitteren. In De Vijverberg, dat een prachtige sfeer had door het 20-jarig jubileum van ‘Brigata Tifosi’, won de ploeg van Jan Vreman met 2-1. Opnieuw zat Thijs Jansen 90 minuten op de bank. Het was alweer de elfde wedstrijd zonder speelminuten. Het ziet er naar uit dat dit een mislukte huurtransfer is voor de doelman. We gaan zien of Feyenoord Jansen in de winter terughaalt en ergens anders aan zal verhuren. De Graafschap staat zevende.

FC Volendam – Excelsior 3-1
Mimeirhel Benita
De laatste keer dat Excelsior drie punten wist te pakken was begin oktober, thuis tegen Sparta Rotterdam. Daarna volgden een gelijkspel tegen Vitesse en een verliespartij thuis tegen promovendi PEC Zwolle. Echter blijft die wedstrijd tegen Sparta voorlopig de laatste keer want de ploeg van Marinus Dijkhuizen moest buigen voor FC Volendam. Feyenoord-huurling Mimeirhel Benita mocht het laatste kwartier meedoen, waarin hij verdedigend aardig werk verrichte. Het is de derde wedstrijd waarin hij speelminuten krijgt. Op 7 oktober tegen Vitesse mocht hij 12 minuten meedoen en daarvoor speelde hij voor het laatst 30 minuten tegen Ajax op 19 augustus. Ook voor hem is het nog geen succesvolle verhuurperiode gebleken. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. De Rotterdammers kunnen zichzelf terugvinden op een keurige zevende plek.

sc Heerenveen – Heracles Almelo 3-0
Patrik Wålemark
Het was voor sc Heerenveen ‘2 voor 12’, al waren dat de woorden van trainer Kees van Wonderen. De Friezen snakten naar een overwinning, dat dit seizoen nog niet vaak behaald was. Huurling Wålemark begon in de basis en speelde 77 minuten mee. Hij had enkele kansen en één schot op doel maar kreeg zelf de bal niet achter doelman Brouwer. In deze wedstrijd kwamen ook oud-Feyenoorders Sven van Beek en Emil Hansson in actie. De ploeg van Kees van Wonderen staat door deze winst op een 11e plek in de Eredivisie.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1
Ramon Hendriks
Vitesse moest en zou punten pakken thuis tegen PEC Zwolle. Gedurende de hele wedstrijd leek het erop dat de Arnhemmers met lege handen zouden staan maar in de 88e minuut was Manhoef goed voor de gelijkmaker. Hier bleef het ook bij. Ramon Hendriks speelde de gehele wedstrijd als centrale verdediger. Hij blonk vooral uit in het terugwinnen van de bal, wat hij zes keer deed. Hij creëerde zelfs nog een kans met een schot op doel maar dit mocht helaas niet baten. Vitesse staat na tien speelrondes op een teleurstellende 15e plaats.

Gil Vicente FC – SC Braga 3-3
Tidjany Touré
Een waar spektakel in de Liga Portugal afgelopen weekend. De ploeg van Touré stond 2-0 voor in de 58e minuut, maar tussen de 71e en de 82e minuut stond het ineens 2-3 voor SC Braga, dat in de 55e minuut tegen een rode kaart aan liep. Wilson redde nog een punt voor de thuisploeg in de 89e minuut maar daar bleef het bij. Opnieuw zat Tidjany Touré niet bij de wedstrijdselectie. Het is onbekend waarom, mogelijk is het talent geblesseerd. De Portugezen staan 11e in de competitie.

Racing Club de Avellaneda – CA Boca Juniors 2-1
Ezequiel Bullaude
In een pittige wedstrijd waar de score pas in de 73e minuut werd geopend trok het team van Bullaude helaas niet aan het langste eind. Hoewel Merentiel in de 93e minuut aantekende voor de 1-1 was het Sigali die Racing Club de Avellaneda in de 96e minuut naar de winst schoot. Bullaude zat tijdens deze wedstrijd 90 minuten lang op de bank.

CA Boca Juniors – Club Estudiantes de La Plata 0-0
In deze wedstrijd mocht huurling Bullaude beginnen in de basis en hij speelde zelfs de hele wedstrijd. De Argentijnse middenvelder had een passnauwkeurigheid van 92%, drie van zijn 38 passes kwamen niet aan. Verdedigend viel hij ook op door zes keer de bal te veroveren. Vlak voor tijd kreeg Bullaude nog een gele kaart. CA Boca Juniors kan zichzelf terugvinden op een 11e plek in de tweede groepsfase van de Primera División groep B.

US Sassuolo – Bologna FC 1909 1-1
Marcus Holmgren Pedersen
US Sassuolo kwam al vroeg op achterstand. Oud-Feyenoorder Joshua Zirkzee was in de derde minuut al goed voor de 0-1. Boloca herstelde dit in de 44e minuut voor US Sassuolo. Hierna werd er niet meer gescoord. Pedersen mocht in de 89e minuut invallen. US Sassuolo staat 15e in de Serie A.

SK Rapid Wien – LASK Linz 3-3
Neraysho Kasanwirjo
Niet alleen in Portugal een spektakel, ook in Oostenrijk. In de slotfase werd er drie keer gescoord. LASK Linz dacht in de 95e minuut de winnende te maken, echter dacht Gale namens SK Rapid Wien daar anders over. Eén minuut later was het alweer 3-3. Kasanwirjo begon op de bank en viel in de 65e minuut in. Het was verdedigend niet zijn beste invalbeurt. SK Rapid Wien staat op een zesde plek in de Oostenrijkse competitie.