'Dat heeft vooral te maken met betere buitenspelers'

'Dat heeft vooral te maken met betere buitenspelers'

2 reacties 2
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, vertelt bij Studio Voetbal van de NOS, dat de ploeg van coach Arne Slot op dit moment attractiever voetbal speelt dan een jaar geleden. 'Dat heeft vooral te maken met betere buitenspelers en de invulling van de 10-positie.'

Pi-Air gaat vervolgens dieper op de 10-positie in. 'Het heeft met name te maken met de groei die Calvin Stengs op dit moment doormaakt. Hij is sterker, dominanter en brutaler geworden', vertelt Van Hooijdonk. Volgens de oud-speler van Feyenoord was stengs tegen Vitesse de beste speler aan de kant van Feyenoord. 'Hij is veelvuldig betrokken bij het spel, werkt hard en is technisch ontzettend sterk, vooral in korte ruimtes. Daarnaast geeft hij ook goede passes, zoals die op Santiago Gimenez', aldus Van Hooijdonk.

Tegen SS Lazio verwacht de oud-spits dan ook dan Calvin Stengs gewoon op de 10-positie blijft, met Alireza Jahanbakhsh rechts van hem. 'Die Italianen, dat vind ik nou niet echt een ploeg waar ik een hoge pet van op heb. Tegen Celtic kwamen ze met veel geluk, op zijn Italiaans, net voor het einde op voorsprong, terwijl ze het grootste gedeelte van de wedstrijd niet van hun helft konden komen.

Lees ook