Slot: 'Ik ben wel iemand die graag hetzelfde doet'

Slot: 'Ik ben wel iemand die graag hetzelfde doet'

5 reacties 5
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Na de 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse verschijnt Arne Slot voor de camera van ESPN om zijn visie op de wedstrijd te geven. De oefenmeester kan terugkijken op een goede wedstrijd, maar is altijd kritisch.

‘We hebben wel gewonnen, dus dan ben je blij.’ De trainer is best wel tevreden met de overwinning en met grote gedeeltes ook over het spel. Slot zag zijn ploeg geen kansen weggegeven. Maar toch vond hij niet alles even goed: ‘Ik vond dat het best veel heen en weer ging de tweede helft.’ De populaire trainer vond zijn ploeg met vlagen te snel en te geforceerd spelen. Slot vindt het begrijpelijk dat het wat wegzakt bij een 4-0, maar vindt soms te slordig en dat ziet hij natuurlijk liever niet.

Slot wordt gevraag naar vleugelaanvaller Yankuba Minteh, die ook geblesseerd uitviel. Hij zag Minteh moeizaam beginnen, maar de Gambiaan werd wel steeds dreigender. Toch is dat niet voldoende voor Slot en hij ziet graag dat dreiging wordt omgezet in kansen en goals. Slot wil meer rendement zien bij zijn buitenspelers. Calvins Stengs kan wél op complimenten van zijn trainer rekenen. Slot roemt het venijn van de aanvallende middenvelder, dat hij in deze periode van zijn carrière laat zien.

Woensdag staat Lazio Roma op het programma. Slot hoopt dat Minteh niet langdurig kwijt te zijn, na zijn wissel: ‘Dat zal morgen beoordeeld moeten worden.’ Slot grapt nog op een vraag van de interviewer dat hij vanavond niet in de skybox van Jan Boskamp een biertje gaat drinken: ‘Ik ben wel iemand die graag hetzelfde doet.’ Snel voegt Slot daaraan toe dat hij Boskamp feliciteert en dat een 4-0 overwinning een mooi cadeau is voor de 75-jarige Rotterdammer.

Lees meer over
Lees ook