Van Gangelen: 'Er lijkt maar één knop op deze gozer te zitten'

Van Gangelen: 'Er lijkt maar één knop op deze gozer te zitten'

47 reacties 47
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De ontwikkeling van Quilindschy Hartman gaat snel. Vorig jaar nog zou de linksback bijna naar Excelsior zijn gegaan en nu wordt er gesproken over een vaste waarde in het Nederlands Elftal. Hartman maakt indruk door zijn agressieve spel, goede voorzetten maar ook door zijn nuchtere en liefdevolle kijk op het leven. Ook aan tafel bij Voetbalpraat, een programma van ESPN, wordt de 21-jarige verdediger besproken.

Jan Joost van Gangelen vindt Hartman erg onbevangen spelen: ‘Er lijkt maar een knop op deze gozer te zitten.’ Hiermee doelt Van Gangelen op de drive waarmee Hartman het veld op stapt. Vink herkent dit helemaal en ziet dat de verdediger sinds Ajax uit vorig jaar, waar Hartman snel tegen een gele kaart op liep en daardoor zeer vroegtijdig gewisseld moest worden, zoveel geleerd heeft. ‘Hij heeft dat moment echt aangepakt om die gekke druistigheid eruit te halen. Ik denk dat hij zoveel vertrouwen krijgt van het hele team.’

Vink steekt de loftrompet nog verder af: ‘Het zou me niet verbazen als er in de zomer een grotere club komt, misschien in de winterstop al.’ De analist vindt dat ‘Q’ het echt op alle fronten laat zien. Aan tafel vragen de aanwezigen of Hartman wel weg zou moeten gaan in de winter. Van Gangelen geeft aan dat hij met Feyenoord na de winter nog steeds Champions League kan spelen. Vink pareert door de vraag te stellen of Hartman bij een winterse transfer meteen aan spelen zou toekomen bij een topclub. De mannen zijn het erover eens dat je tegen een bepaalde A-categorie club geen ‘nee’ kan zeggen.

Aan tafel is iedereen duidelijk: voor de komende jaren is Hartman dé man op de linksback. De vergelijking met Tyrell Malacia is natuurlijk snel gemaakt. Vink vindt de balbehandeling en de drive veel beter bij Hartman: ‘Er zit gewoon een goede kop op.’ Yordi Yamali tempert de verwachtingen door te zeggen dat een grote club echt een andere stap is. Vink countert: ‘Hij (Hartman red.) komt er wel.’  De mannen besluiten gezamenlijk, met een glimlach, dat de supporters zich geen zorgen hoeven te maken omdat Hartman het seizoen lekker afmaakt bij Feyenoord.  

Lees ook