Vink: 'Hij moet sowieso keepen'

Vink: 'Hij moet sowieso keepen'

22 reacties 22
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat van gisteravond, te zien op ESPN, gaan een aantal gasten met elkaar in gesprek over het voetbal. Onder leiding van Jan Joost van Gangelen bespreken Martijn van Zijtveld, Yordi Yamali en Marciano Vink de actualiteit. De mannen gaan in op de keeperspositie bij Feyenoord.

Justin Bijlow is weer fit en zelfs in actie gezien tijdens de besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior. Moet trainer Arne Slot meteen voor Bijlow kiezen en daarmee Timon Wellenreuther naar de bank verwijzen? Yamili is duidelijk: ‘Ik zeg volmonding ja. Volgens mij is de rolverdeling binnen bij Feyenoord heel duidelijk.’ Yamali vindt dat Slot hierin duidelijk is en ook vorig jaar goed iedereens verwachtingen heeft weten te managen: ‘Een fitte Bijlow is keeper nummer 1 van Feyenoord en dat weten alle betrokkenen.’

Commentator Van Zijtveld bevestigd dit: ‘Als hij (Bijlow red.) fit is dan zou ik hem wel opstellen.’ Analist Vink heeft dezelfde mening: ‘Hij moet sowieso keepen.’ Vink gaat nog verder en vindt zelfs dat Bijlow ook in het Nederlands elftal zou moeten: ‘Die man heeft zoveel uitstraling en wat dat betreft komt hij wel in een Feyenoord terecht dat draaiende is.’ Yamali roemt nog wel Wellenreuther doordat hij zich goed in zijn rol heeft gevoegd en dat zo’n reservekeeper erg prettig is voor Feyenoord.

Wie er zaterdag om 21.00 uur tegen Vitesse onder de lat staat, is nu nog onduidelijk. Ook de spitspositie zal nog wat discussie doen opwaaien. Moet de in bloedvorm verkerende Santiago Gimenez meteen weer starten, ondanks zijn druk programma? Of krijgt Ayase Ueda, ook interlandverplichtingen gehad, toch een kans om minuten te maken?

Lees ook