'Het is de tweede wedstrijd, na al die lof, hoe gaat dat dan?'

'Het is de tweede wedstrijd, na al die lof, hoe gaat dat dan?'

8 reacties 8
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Quilindschy Hartman is ‘hot’. Ook in de AD Voetbal podcast, te vinden op de website van het AD, wordt Hartman besproken. Etienne Verhoeff bespreekt de 21-jarige linksback samen met journalist Maarten Wijffels. Vanavond treedt Oranje weer aan, een uitwedstrijd in Griekenland. De opdracht van Oranje is punten pakken om zicht te houden op het Europees Kampioenschap.

Oranje moet fel starten, hier ging het de afgelopen wedstrijden wel eens mis. Journalist Wijffels vindt dat het Nederlands Elftal sluw en slim moet zijn, er moeten ook wat ‘klootzakken’ zijn in het veld. Verhoef en Wijffels noemen Wout Weghorst en Denzel Dumfries als spelers, die ‘doortrapt’ kunnen zijn en dat het nodig zou kunnen zijn vanavond tegen de Grieken. Wijffels denkt dat de Grieken het randje zal opzoeken. ‘Je zult je moeten wapenen’, aldus Wijffels.

De mannen gaan in op Quilindschy Hartman en temperen de verwachtingen een beetje door de opkomst van Hartman te vergelijken met die van Tyrell Malacia. Wijffels: ‘Lof terecht, maar voetjes op de vloer en misschien ook niet te hoog instappen als je een transfer zou maken.’ Hiermee doelt Wijffels op Malacia die, mede door blessures, weinig speeltijd krijgt bij Manchester United. Maar tevreden is de journalist zeker over Hartman: ‘Er is geen reden om Blind terug te halen, omdat Hartman laat zien dat hij er klaar voor is.’

De ontwikkeling van Hartman wordt verder onder de loep genomen waarbij het ongelooflijk is dat de linksback vorig jaar bijna bij Excelsior had gespeeld. ‘Het is ook een mooi ventje, als je hem hoort praten ook’, gaat Wijffels verder. De journalist is nog wel scherp op een heel ander aspect van Hartman, namelijk de kauwgum. Wijffels hoopt dat iemand tegen Hartman zegt om niet kauwgum knauwend bij het volkslied te gaan staan: ‘Dat zag er zo ongeïnteresseerd uit.’ Wijffels vindt het respectloos, Verhoef grapt dat het wel goed zal komen vanavond.

Lees ook