Van Bronckhorst: 'Blind kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt'

Van Bronckhorst: 'Blind kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Vanavond speelt Nederland om 20.45 uur een belangrijke uitwedstrijd in Griekenland. Nederland moet punten pakken om zich te verzekeren van een plek op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Tijdens de vorige interland liet Quilindschy Hartman zich van zijn beste kant zien. Zal hij vanavond weer mogen starten? Journalist Mikos Gouka spreekt in het AD met oud-international en icoon van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst over de jongen die op ‘zijn positie’ speelt.

Van Bronckhorst is duidelijk: ‘Blind kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt.’ Net zoals velen heeft Van Bronckhorst afgelopen vrijdag genoten van Hartman die tegen Frankrijk een uitstekende indruk achterliet en zelfs een goal maakte. ‘Gio’ ziet het wel zitten in ‘zijn vervanger’, omdat Hartman een razendsnelle ontwikkeling doormaakt. Dit zie je niet alleen in de eredivisie, ook in de Champions League en nu dus ook in Oranje.

Gouka benoemt in zijn stuk de knipoog van topspits Antoine Griezmann, die ‘Q’ tweemaal tegen kwam in anderhalve week. Zowel met Atletico Madrid, Feyenoord verloor uit met 3-2, als afgelopen weekend, kwamen de twee spelers regelmatig in aanraking met elkaar. Griezmann had het met vlagen zeer moeilijk tegen de 21-jarige verdediger en leek met die knipoog ook een stukje respect en erkenning te tonen aan Hartman. Hartman wordt gezien en laat zich zien. Zelf zou hij het niet anders willen: ‘Dit is wat ik graag wil: spelen tegen de top en mezelf meten met de top.’

Naast deze drive probeert Hartman ook te genieten van wat er allemaal met hem gebeurt. Spanning kent hij niet echt: ‘Ik was ook niet nerveus. Dat was vroeger wel op school, maar nooit als voetballer.’ Hartman vertelt dat hij het team bedankt heeft, dat zij hem zo goed hebben opgevangen.

En vanavond, dan kan Hartman zich mogelijk weer aan de hele wereld tonen. Zal Hartman spelen, of wordt de routinier Daley Blind verwacht? Van Bronkchorst zou het wel weten, die stelt Quilindschy Hartman gewoon weer op.

Lees ook