'Veel mensen riepen naar ons: “Feyenoord, Feyenoord! Yankuba Minteh, Yankuba Minteh!''

'Veel mensen riepen naar ons: “Feyenoord, Feyenoord! Yankuba Minteh, Yankuba Minteh!''

9 reacties 9
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Yankuba Minteh werd afgelopen zomer gehuurd van Newcastle United door Feyenoord. De Gambiaan heeft in zijn eerste maanden bij Feyenoord indruk gemaakt met zijn snelheid en dribbels. Op de website van Voetbal International vertellen twee supporters van de Rotterdammers een bijzonder verhaal over hun trip naar Gambia.

Toen de twee supporters in de hoofdstad Banjul aankwamen, werd er direct geroepen naar ze. ‘Veel mensen riepen naar ons: “Feyenoord, Feyenoord! Yankuba Minteh, Yankuba Minteh!”. De twee Feyenoord-fans liepen in een shirt van de Gambiaan en kregen daar vaak respons op. 'Vroeger was iedereen daar voor Ajax, omdat die alles wonnen. Maar door Yankuba zijn ze allemaal overgestapt naar Feyenoord.’

Uiteindelijk kwamen de jongens via via bij de vader van Minteh terecht. Ze werden hartelijk ontvangen en ontdekte dat de vader van de snelle buitenspeler zelfs de goaltune van Feyenoord ingesteld had als er een doelpunt werd gemaakt. De Nederlandse jongens keken twee dagen later nog Atlético Madrid - Feyenoord in Gambia, met de vader van Minteh. De Gambiaan startte op de bank, maar viel wel in. Helaas verloor Feyenoord die wedstrijd met 3-2 van de Spanjaarden, zonder goal van Yankuba Minteh.

Lees ook