HUURLINGEN | Sebaoui Man of the Match in spektakelstuk,  Wålemark trefzeker

HUURLINGEN | Sebaoui Man of the Match in spektakelstuk, Wålemark trefzeker

3 reacties 3

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Spelers die minder dan 45 minuten spelen worden niet met een cijfer beoordeeld.

Antef Tsoungui (FC Dordrecht)
FC Dordrecht – SC Cambuur 5-2
Positie ranglijst: 6e
Een prachtig resultaat voor de Schapenkoppen tegen SC Cambur: de club won met 5-2. Tsoungui speelde een prima wedstrijd en gaf niet veel weg behalve de twee tegengoals. Hij won acht keer de bal terug en onderschepte vier keer de aanval. Alle drie zijn tackles waren succesvol. Hij gaf 53 passes waarvan er 43 aankwamen, dit resulteerde in een passnauwkeurigheid van 81%. Vier van zijn zes duels werden gewonnen. Voor de Engelsman zal de break iets langer duren: door zijn vijfde gele kaart van het seizoen mist de verdediger de eerstvolgende wedstrijd na de interlandbreak. Volgens RTV Dordrecht journalist Corrado Francke op X was de reden wel opmerkelijk. Fotmob beoordeelde Tsoungui met een 7,3.

Ilias Sebaoui (FC Dordrecht)
De van Beerschot overgekomen middenvelder speelde tegen SC Cambuur zijn beste wedstrijd sinds zijn overgang naar Nederland. Hij werd uitgeroepen tot Man of the Match na zijn twee doelpunten. Hij creëerde twee kansen en had vier schoten, waarvan twee op doel die allebei het net raakten. Hij won drie van zijn zeven duels en won drie keer de bal terug. Hij had een passnauwkeurigheid van 67%. Voor zijn prestaties beoordeelde Fotmob Sebaoui met een 8,9.

Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht)
Over de invalbeurt van Shiloh ’t Zand valt niet veel te zeggen, hij viel in de 89e minuut in. Het is wel goed om te zien dat ook hij elke wedstrijd zijn minuten meepakt in het betaald voetbal.

Korede Osundina (FC Dordrecht)
Korede Osundina zat door trieste familieomstandigheden de afgelopen weken niet bij de wedstrijdselectie maar daar kwam dit weekend verandering in. In de 82e minuut maakte de jonge Amerikaan zijn debuut en was direct belangrijk met een assist op het tweede doelpunt van mede huurling Ilias Sebaoui. Verder won hij twee van zijn vier duels en een passnauwkeurigheid van 100%.

Thijs Jansen (De Graafschap)
Willem II – De Graafschap 4-2
Positie ranglijst: 7e
Nadat Jansen vorige week in de basis debuteerde na een blessure van doelman Bakker, keerde de sluitpost dit weekend weer terug op de bank. Hij maakte geen minuten.

Lennard Hartjes (Excelsior)
Vitesse – Excelsior 0-0
Positie ranglijst: 5e
Lennard Hartjes is enige tijd uit de roulatie vanwege een blessure.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Benita mocht na vijf duels op rij zonder minuten weer eens invallen. In de 78e minuut kwam de rechtsback in het veld. In deze korte periode was hij goed door de bal twee keer uit te verdedigen en hij won één keer de bal terug. Hij won twee van zijn drie duels.

Patrik Wålemark (sc Heerenveen)
SC Heerenveen – N.E.C. Nijmegen 1-1
Positie ranglijst: 13e
Wålemark heeft de smaak te pakken. In deze wedstrijd was de aanvaller goed voor zijn eerste doelpunt in dienst van de Friezen. Zijn enigste schot op doel was raak. Hij was verder goed voor een passnauwkeurigheid van 62% en wist zelfs vijf keer de bal terug te winnen en één aanval te onderscheppen. Na 62 minuten was het einde wedstrijd en werd hij door Fotmob met een 8,1 uitgeroepen als Man of the Match.

Ramon Hendriks (Vitesse)
Positie ranglijst: 11e
Hendriks begon opnieuw in de basis bij de Arnhemmers. Hendriks hield een clean sheet en won vier van zijn tien duels. Hij won negen keer de bal terug, onderschepte twee keer een aanval en verdedigde één keer de bal uit. Hij had een passnauwkeurigheid van 83%, creëerde twee kansen en loste nog één schot maar die ging niet op doel. Hendriks pakte wel nog een gele kaart. Hij kreeg een 7,5 van Fotmob.

Tidjany Touré (Gil Vicente FC)
Grupo Desportivo de Chaves – Gil Vicente FC 4-2
Positie ranglijst: 9e
Touré werd in de 68e minuut het veld in gestuurd. Hij gaf zeven passes die alle zeven aan kwamen. De aanvaller maakte verder geen noemenswaardige acties.

Ezequiel Bullaude (CA Boca Juniors)
CA Boca Juniors – SE Palmeiras (COPA LIBERTADORES) 1-1 (2-4 n.s.)
Bullaude bleef 90 minuten op de bank.

Marcus Pedersen (US Sassuolo)
US Lecce – US Sassuolo 1-1
Positie ranglijst: 12e
Pedersen begon voor het eerst dit seizoen in de basis bij U.S. Sassuolo. De verdediger won vier keer de bal terug, onderschepte één keer de aanval van de tegenstander en verdedigde vier keer de bal uit. Hij had een passnauwkeurigheid van 79%. De Noor creëerde twee kansen waarvan één grote. Hij pakte ook nog een gele kaart. Hij kreeg van Fotmob een 6,9.

Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien)
SC Austria Lustenau – SK Rapid Wien 0-5
Het team van Kasanwirjo, die inmiddels een vaste basspeler is bij de Oostenrijkers, was op dreef dit weekend. Kasanwirjo behaalde een passnauwkeurigheid van 80%. Verdedigend was de rechtsback goed; hij won zeven keer de bal terug, onderschepte drie keer een aanval en verdedigde één keer de bal uit. Hij won vijf van zijn negen duels. Fotmob beoordeelde de back met een 7,8.