DE TEGENSTANDER | Weerzien met bekenden over en weer bij PEC Zwolle

DE TEGENSTANDER | Weerzien met bekenden over en weer bij PEC Zwolle

4 reacties 4
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Na de doordeweekse Champions League wedstrijd tegen Atletico Madrid speelt Feyenoord morgen om 12.15 uur in het MAC³PARK stadion om zich steviger aan de top te nestelen. De wedstrijd staat onder leiding van Sander van der Eijk. PEC Zwolle heeft een drie wedstrijden op rij niet gewonnen en bekleedt de elfde plek op de ranglijst.

Actueel
De ploeg van trainer Johnny Jansen, in dienst vanaf juli dit jaar, heeft zeven punten uit zeven wedstrijden. PEC verloor de afgelopen wedstrijden van Heracles Almelo (2-1) en AZ (0-3) en de wedstrijd daarvoor werd met 1-1 gelijkgespeeld met Go Ahead Eagles. De promovendus uit de Keuken Kampioen Divisie is na één jaar van afwezigheid weer terug in de eredivisie. Vanaf 2012/2013 kwam PEC uit in de eredivisie, daarvoor speelde PEC een lange periode op het tweede niveau van Nederland. Absoluut hoogtepunt van PEC Zwolle is natuurlijk de bekerwinst in 2014 door in de finale in De Kuip Ajax met 5-1 te verslaan. Onder leiding van Ron Jans werd PEC Zwolle in die tijd een steady subtopper.

Historie
In totaal speelden Feyenoord en PEC 52 keer tegen elkaar, waarbij Feyenoord 34 keer wist te winnen. PEC Zwolle trok 8 keer aan het langste eind en 10 keer eindigde het duel in een gelijkstand. De vorige confrontaties in de eredivisie waren in het jaar 2021/2022 , waarbij Feyenoord thuis met 4-0 won en uit de ploeg uit Zwolle met 1-2 opzij zetten. Vorig jaar kwamen beide teams elkaar tegen in de tweede ronde van de KNVB-beker en toen werd 3-1 voor Feyenoord in de eigen Kuip. Zwolle kwam toen al in de derde minuut met 0-1 voor door een doelpunt van Haris Medunjanin, inmiddels transfervrij vertrokken naar een ploeg in Spanje op het derde niveau, namelijk CD Castellón. Feyenoord maakte gelijk door Mats Wieffer en daarna scoorde Danilo de 2-1 en de 3-1. Danilo zien we dit jaar niet terug, na zijn overstap naar Glasgow.

Oude bekenden
Er zijn nogal wat kruisverbanden als het gaat om Feyenoord en PEC. Onze trainer Arne Slot was speler van PEC en sloot daar zelfs zijn carrière af in seizoen 2013/2014. Daarna werd Slot trainer in de jeugd van PEC, om uiteindelijk via SC Cambuur en AZ bij Feyenoord terecht te komen. Van Slot is de link naar Thomas van den Belt zo gelegd. Van den Belt stond al een tijdje op het lijstje van Slot en toen de defensieve middenvelder in de afgelopen zomer dan zijn gedroomde transfer kreeg, was dat voor niemand meer een verrassing. Ook Thomas Beelen, centrale verdediger, kwam voorafgaand aan dit seizoen over van PEC. De verdediger was een grote transfer voor PEC met een geschatte afkoopsom van 2,7 miljoen euro. Het tweetal overgekomen spelers heeft nog weinig minuten gemaakt, komt daar morgen verandering in?
Wie we waarschijnlijk ook niet zullen zien op het veld is Kenneth Vermeer, keeper bij PEC. Vermeer komt terug van een blessure en heeft op dit moment geen basisplaats. Vermeer keepte in twee periodes voor Feyenoord en heeft,  ondanks zijn verleden bij Ajax, toch een speciaal plekje bij de meeste supporters van de stadionclub. Over een speciaal plekje gesproken.. clubicoon Bram van Polen tekende wederom bij in Zwolle en liet in zijn contract opnemen dat het hele stadion een biertje zou krijgen bij de contractverlenging. Of Van Polen morgen speelt is nog onbekend, Van Polen zat vorig week niet bij de selectie door een blessure.

Vermoedelijke opstelling:
Schendelaar – Reijnders – Kersten – Lam – Garcia MacNulty – van den Berg – Buurmeester – Namli – Velenas – Thy - Druijf

 

Lees ook