'Er is geen hart dat dit kan verdragen'

'Er is geen hart dat dit kan verdragen'

25 reacties 25
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Niet alleen de Nederlandse kranten waren positief over Feyenoord, ook de Spaanse kranten beschrijven uitgebreid hoe goed Feyenoord was gisteravond in de wedstrijd tegen Atletico Madrid. Feyenoord ging met 3-2 kopje onder tegen de ploeg uit Madrid maar kan met opgeheven hoofd terugkeren naar Nederland. De Telegraaf neemt op de eigen website een aantal Spaanse kranten door.

De Spaanse krant ‘Sport’: ‘Feyenoord kon er prat op gaan dat ze op één specifiek stuk na superieur was aan Atlético’. Maar ook ‘Mundo Deportivo’ schrijft mooie woorden: ‘Het ultra aanvallende Feyenoord zette tot twee keer toe een voorsprong op het scorebord en overtrof de ploeg van Simeone qua spel en intensiteit.’ Deze krant gaat verder in op de wedstrijd en beschrijft dat Atletico enkel maar kon overleven en dat de Spaanse topper het zeer lastig had tegen een snel en dynamisch Feyenoord. Sterker nog, Mundo Deportivo schrijft dat Feyenoord misschien wel had moeten winnen, doordat ze twee keer zoveel schoten en kansen creëerden. De krant laat weten dat de ploeg uit Madrid de reddingen van Oblak bijzonder hard nodig had, om zo te kunnen overleven in de poulefase van de Champions League.

Ook andere kranten zijn niet mals. ‘El Pais’ beschrijft dat Feyenoord voortdurend dreigend was in een vulkanische wedstrijd. En ‘Marca’ beschrijft de gevoelens van de fans in het stadion, waarbij de supporters van Atletico met man en macht zouden hopen dat de wedstrijd snel afgelopen was: ‘Dan blijft er in Metropolitano over wat er normaal overblijft na een Champions League-wedstrijd: een voorraad defibrillatoren die verder is geslonken. Er is geen hart dat dit kan verdragen.’ Deze sprekende teksten worden ook door andere kranten gebezigd. De krant ‘AS’ spreekt zelfs over ‘lijden’ en ‘chaos’ doordat Feyenoord met enorm veel druk speelt. Ook krijgen de meegereisde Feyenoord-supporters een compliment voor hun aanwezigheid en gezang, deze hartstochtelijke aanmoedigingen waren met enige regelmaat boven het geluid van de eigen fans te horen.

Lees ook