HUURLINGEN | Pedersen stunt in Milaan, Jansen debuteert voor De Graafschap

HUURLINGEN | Pedersen stunt in Milaan, Jansen debuteert voor De Graafschap

3 reacties 3
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Spelers die minder dan 45 minuten spelen worden niet met een cijfer beoordeeld.

Antef Tsoungui (FC Dordrecht)
FC Eindhoven – FC Dordrecht 1-1
Positie ranglijst: 9e
Tsoungui was in deze wedstrijd goed voor de assist op de goal van spits Kriwak, die het enige doelpunt maakte voor Dordt. Vanuit de defensie stak hij het halve veld over om de bal goed af te leggen. Hij won zeven keer de bal terug en verdedigde tien keer de bal uit. Hij voerde twee keer succesvol een tackle uit en had een passnauwkeurigheid van 85%. Vier van zijn zeven duels werden gewonnen. Fotmob beoordeelde hem met een 8,1.

Ilias Sebaoui (FC Dordrecht)
FC Eindhoven – FC Dordrecht 1-1
Positie ranglijst: 11e
Sebaoui was de speler met het minste aantal balcontacten van iedereen die 90 minuten heeft gespeeld (36). Hij had zijn dag niet met zijn passing; acht van zijn achttien passes kwamen aan wat resulteerde in een passnauwkeurigheid van 44%. Hij schoot wel twee keer waarvan één keer op doel. Verdedigend won hij vijf van zijn elf duels en was hij goed voor het vijf keer terugwinnen van de bal. Hij kreeg van Fotmob een 6.5.

Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht)
FC Eindhoven – FC Dordrecht 1-1
Positie ranglijst: 11e
In de 60e minuut mocht ’t Zand ook meedoen tegen FC Eindhoven. Twee van zijn zes passes kwamen aan, hij won twee van zijn zes duels en won één keer de bal terug. Verder zijn er niet veel noemenswaardige acties gemaakt in het korte half uur.

Korede Osundina (FC Dordrecht)
FC Eindhoven – FC Dordrecht 1-1
Positie ranglijst: 11e
Korede Osundina zat door trieste familieomstandigheden niet bij de wedstrijdselectie.

Thijs Jansen (De Graafschap)
De Graafschap – Roda JC 0-0
Positie ranglijst: 6e
Doordat de eerste keeper van De Graafschap geblesseerd raakte in de warming-up mocht Jansen eindelijk zijn debuut maken voor de Superboeren. Hij liet meteen zien waarom hij in de basis hoort. Hij hield een clean sheet door acht reddingen te maken. Vier keer moest hij een duikredding maken en vier keer stopte hij een actie in het zestienmeter gebied. Hij werd door Fotmob uitgeroepen als Man of the Match met een beoordeling van 8,7.

Lennard Hartjes (Excelsior)
Excelsior – Sparta Rotterdam 2-1
Positie ranglijst: 5e
Lennard Hartjes is enige tijd uit de roulatie vanwege een blessure.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Excelsior – Sparta Rotterdam 2-1
Positie ranglijst: 5e
Benita zat voor de vijfde keer op rij 90 minuten op de bank. Geen geweldige start voor de rechtsback bij de Kralingers.

Patrik Wålemark (sc Heerenveen)
FC Twente – sc Heerenveen 1-0
Positie ranglijst: 14e
Nadat Wålemark vorige week debuteerde voor de Friezen en na maanden blessureleed zijn rentree in de Eredivise maakte, startte de aanvaller vanaf moment 1 in de basis tegen FC Twente. Hij wist helaas niet uit te blinken en werd na 59 minuten na de kant gehaald. Hij had een passnauwkeurigheid van 75% en had één schot dat niet op goal ging. Hij won twee van zijn vier duels en kreeg van Fotmob een 6,2.

Ramon Hendriks (Vitesse)
NEC – Vitesse 1-2
Positie ranglijst: 13e
Hendriks begon in de basis in de derby tegen NEC. De verdediger was goed voor één onderschepping, het twee keer terugwinnen van de bal en het acht keer goed uitverdedigen. Hij won vier van zijn elf duels en wist een passnauwkeurigheidpercentage van 79% te behalen. 23 van zijn 29 passes kwamen aan. Hij kreeg van Fotmob een 6,7.

Tidjany Touré (Gil Vicente FC)
Gil Vicente – Casa Pia AC 2-0
Positie ranglijst: 9e
Touré mocht zich vanaf minuut 76 laten zien. In deze korte periode was de aanvaller goed voor een passnauwkeurigheid van 75% en had hij nog twee schoten waarvan er één op goal ging. Hij won nog twee keer de bal terug en won twee van zijn drie duels.

Ezequiel Bullaude (CA Boca Juniors)
CA Boca Juniors – SE Palmeiras (COPA LIBERTADORES) 0-0
Bullaude bleef 90 minuten op de bank.

CA Boca Juniors – CA River Plate 0-2
Positie ranglijst: 10e
Bullaude kreeg een basisplaats in de Superclásico tegen River Plate in La Bombanera. De Argentijnen gingen in eigen huis met 0-2 onderuit. Bullaude speelde één helft mee. Hij was hierin goed voor een passnauwkeurigheid van 80% en gaf twee passes naar het aanvallende gebied. Hij won één van zijn vijf duels en won twee keer de bal terug. Fotmob beoordeelde de middenvelder met een 5,6 voor zijn optreden.

Marcus Pedersen (US Sassuolo)
FC Internazionale Milano – US Sassuolo 1-2
Positie ranglijst: 11e
Pedersen viel in de rust in en speelde de volledige tweede helft op bezoek bij Inter. Daar werd een stunt uitgehaald door met 1-2 te winnen. De rechtsback wist één aanval te onderscheppen en won twee keer de bal terug. Hij won één van zijn vier duels en had een passnauwkeurigheid van 86%. Hij werd door Fotmob beoordeeld met een 6,1.

US Sassuolo – AC Monza
Na de stunt in Milaan kon Sassuolo niet de weg omhoog vinden. Pedersen kon in de tweede helft een nederlaag niet voorkomen toen hij in de 60e minuut het veld in kwam. Hij had een passnauwkeurigheid van 82% en wist één nauwkeurige voorzet te geven uit zijn enige poging tot een voorzet. Daarnaast won hij één keer de bal terug en had hij twee van de drie geslaagde tackles. Hij won alle drie zijn duels en kreeg een 6,5 op Fotmob.

Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien)
Union Gurten – SK Rapid Wien (ÖFB CUP) 2-5
Kasanwirjo speelde in dit duel 90 minuten mee. Hij kon er echter niet voor zorgen dat de Oostenrijkers er met een clean sheet vandoor gingen. Hij kreeg in het bekerduel nog wel een gele kaart.

FK Austria Wien – SK Rapid Wien 0-1
Positie ranglijst: 8e
De rechtsback begon in de basis en werd in de 69e minuut gewisseld. Hij wist zes keer de bal terug te winnen, drie keer de bal uit te verdedigen en won twee van zijn vijf duels. Bijna al zijn passes (26 van de 33) kwamen aan wat resulteerde in een passnauwkeurigheid van 79%. Fotmob beoordeelde de verdedier met een 7,1.

Lees meer over
Lees ook