Baars doet zijn verhaal: 'In eerste instantie ging alles tijdens de lockdown nog goed, tot ik zwaargeblesseerd raakte aan mijn enkel'

Baars doet zijn verhaal: 'In eerste instantie ging alles tijdens de lockdown nog goed, tot ik zwaargeblesseerd raakte aan mijn enkel'

7 reacties 7
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Guus Baars besloot te stoppen met zijn profcarrière in het voetbal. De jonge verdediger werd verhuurd aan FC Dordrecht toen hij de keuze maakte om niet verder te voetballen en zich te richten op andere dingen. Voetbal International sprak Baars over zijn keuze.

De verdediger was een getalenteerde jeugdspeler van Feyenoord. Hij werd geselecteerd voor de jeugdelftallen van Oranje en bij Feyenoord was hij al vier jaar contractspeler. Aan VI vertelt hij dat hij gemakkelijk meedraaide met de beste talenten van zijn generatie. Toch stak er voor hem wel een speler uit in de jeugd: Xavi Simons. Baars zag dat hij veel talent had en dat hij het niet eens was met de mensen die hem 'overhyped' vonden. 

 Zijn plezier in het voetballen verdween in de coronaperiode. ‘In eerste instantie ging alles tijdens de lockdown nog goed, tot ik zwaargeblesseerd raakte aan mijn enkel', zegt de verdediger. Hij sprak weinig met de mensen om hem heen over zijn twijfels en vond het plezier niet meer echt terug omdat zijn wereld erg klein was bij de club. In de coronaperiode is hij zich meer gaan verdiepen in andere onderwerpen en besloot hij met zijn carrière als voetballer te stoppen. Wel wil de jonge ex-voetballer voor een comeback gaan in het voetbal, hij geeft namelijk aan het wel te missen.

 

Lees ook