'Ik ben elk jaar beter geworden'

'Ik ben elk jaar beter geworden'

8 reacties 8
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Keeper Mikki van Sas is weer terug in de eredivisie. Na een buitenlands avontuur bij Manchester City is de Utrechtse doelman aangesloten bij Feyenoord. In gesprek met journalsit Martin Veldhuizen gaat Van Sas in op de afgelopen jaren. Het artikel is te lezen op de website van het AD.

Drie jaar geleden vertrok Mikki van Sas van FC Utrecht naar Manchester City. En dat deed Van Sas niet zomaar, hij wilde de beste keeper van de wereld worden. Dit is misschien niet helemaal geluk, maar de doelman wil niet over een mislukking spreken. Van Sas vertelt dat hij kampioen is geworden bij City met het team O18 en O21, daarnaast speelde hij twee wedstrijden in de week en mocht hij meetrainen met de sterrenploeg van Manchester City. ‘Ook trainde ik soms met het eerste elftal, waar ik schoten van Kevin De Bruyne en Erling Haaland op mij af kreeg.’

Toch stapte de talentvolle keeper over naar de Nederlandse landskampioen voor een periode van drie jaar. ‘De stap naar het eerste elftal is groot voor een jongen van 19 jaar zonder ervaring op het hoogste niveau’, aldus Van Sas. Feyenoord benaderde de geboren Utrechtenaar toen Justin Bijlow geblesseerd raakte en Van Sas denkt dat hij bij Feyenoord een nog betere doelman kan worden.

De keeper vertelt over zijn tijd in Manchester, waar hij in zijn eerste jaar niet op de club kon wonen door de uitbraak van corona. Omdat het risico van besmetting te groot was, verbleef Van Sas in een gastgezin. In het tweede jaar kon hij, samen met andere jeugdspelers, op het trainingscomplex wonen. Van Sas had een eigen kamer, waar hij zelfs online zijn havo-opleiding heeft afgerond. In het derde jaar woonde de doelman op zichzelf. Hij zegt daar zelf over: ‘Ik ben in Engeland volwassen geworden en heb er geleerd mezelf staande te houden.’ Het voetballen bij één van de beste clubs van de wereld vond hij fantastisch maar ook wel eens frustrerend, wanneer hij geblesseerd was bijvoorbeeld.

Maar met veel bagage op zak, kwam Van Sas terug naar Nederland. Zijn eerste wedstrijd na terugkomst? FC Utrecht tegen Feyenoord, helaas wel van de tribune nadat de warming-up was afgerond. De droom om de beste keeper ter wereld te worden blijft onverminderd aanwezig bij Van Sas.

Lees ook