Bluyssen: 'Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen'

Bluyssen: 'Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen'

27 reacties 27
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De KNVB heeft besloten dat het restant van de Klassieker komende woensdag om 14:00 uur wordt uitgespeeld, zo maakte de KNVB eerder vanmiddag bekend op de website.

Tegenover ESPN heeft Jan Bluyssen, manager Competitiezaken Betaald Voetbal, nu gereageerd op deze beslissing en heeft hij uitleg gegeven hoe deze keuze tot stand is gekomen. Bluyssen benadrukt dat vanuit de KNVB dit besluit definitief is. 'Het is aan de clubs om te kijken wat ze daar eventueel nog mee willen doen', zegt Bluyssen in gesprek met ESPN.

Doordat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord nu woensdag wordt verder gespeeld, zal woensdagavond de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam niet doorgaan. 'We snappen dat dit voor Volendam ontzettend vervelend is, maar als we kijken naar gelijke omstandigheden binnen de wedstrijd, zijn die er meer als we de wedstrijd op korte termijn uitspelen.'

Ajax en Feyenoord wilden allebei de wedstrijd uitspelen. Volgens Bluyssen hebben de Amsterdammers aangegeven dat ze de wedstrijd liever later hadden uitgespeeld. De KNVB heeft op basis van gelijke voorwaarden besloten dat niet te doen en er voor te kiezen om de wedstrijd woensdag uit te laten spelen.

Lees ook
Lees ook