Slot: 'De competitievervalsing is sowieso al enorm'

42 reacties 42
Bron: ESPN

Ajax - Feyenoord stelt voor de neutrale supporter zelden teleur, maar deze keer voor misschien wel alle partijen. Wat voor de Rotterdammers een prachtige dag had kunnen worden bij een 0-3 tussenstand na 55 minuten, is er nu vooral vraag naar het vervolg van de wedstrijd.

Arne Slot begint zijn interview bij ESPN met een analyse: 'De eerste tien minuten van een wedstrijd zijn altijd een beetje hotseknots. Dan willen beide ploegen heel graag en die gaan dan duelleren en iedereen speelt dan de lange bal om niet op niet te veel op de eigen helft te blijven. En pas na tien minuten ontstaat dan vaak de ploeg die iets comfortabeler aan de bal is en meer initiatief heeft.'

Slot zag dat zijn ploeg effectief was en tot doelpunten kwam met goede aanvallen. ‘De 1-0 was natuurlijk een geweldige aanvalsopzet. De tweede was een goed drukzetmoment, waarbij er natuurlijk een fout van Ajax aan vooraf gaat, maar die kan je ook afdwingen als je zo hoog druk zet zoals wij doen. En de derde was een geweldige counter en daarmee waren we erg effectief vandaag, dat is wel duidelijk.'

Na 55 minuten is de wedstrijd gestaakt nadat voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Slot is teleurgesteld dat hij en zijn ploeg niet kunnen genieten van een overwinning. 'Voor het overige is het vooral heel vervelend dat een wedstrijd, ook voor ons, maar ook voor Ajax, zo eindigt, omdat een heel moment voor ons wel ontnomen is natuurlijk.'

Op een gegeven moment zal de wedstrijd wellicht ingehaald moeten worden. Ook is het een optie om de wedstrijd op 0-3 te houden. 'De competitievervalsing is sowieso al enorm. Nu is de grote vraag wat de KNVB gaat besluiten om dat tot een minimum te beperken', aldus Slot.