Geertruida over omslag in de Klassieker: 'Wij moesten winnen. We waren zwaar fitter. Dat wisten we'

Geertruida over omslag in de Klassieker: 'Wij moesten winnen. We waren zwaar fitter. Dat wisten we'

6 reacties 6
Foto: Pro Shots

Morgenmiddag staat om 14:30 de 196e editie van de Klassieker op het programma. Feyenoord gaat op bezoek bij Ajax, waar de Rotterdammers vorig jaar door een kopgoal van Lutsharel Geertruida voor het eerst in achttien jaar wisten te winnen in de Johan Cruijff ArenA. Diezelfde Lutsharel Geertruida spreekt in een interview met de Volkskrant over die grote wedstrijd, de omslag in de afgelopen editie en zijn afgeketste transfer naar RB Leipzig.

Geertruida zelf vindt dat Feyenoord zondag niet met meer vertrouwen de wedstrijd ingaat dan in het verleden. Hij ziet het als weer een nieuwe test voor de ploeg van Arne Slot en vindt grote wedstrijden met veel druk juist extra lekker. “Ik heb nooit angst gehad voor Ajax-uit. Nee joh”, vertelt Geertruida. De langst dienende speler in de Rotterdamse selectie zag hoe hij en zijn ploeg de rust ingingen met een 2-1 achterstand. Hoewel een gelijkspel genoeg was om de koppositie te behouden, dacht de ploeg daar zelf niet zo over. “Wij moesten winnen. We waren zwaar fitter. Dat wisten we”.

In de rust van dat duel kreeg de ploeg een preek te horen van coach Arne Slot, die vervolgens indruk maakte op de rest van de spelersgroep. Geertruida zelf weet niet meer zo goed wat hij zei, maar dat elk gesproken woord goed binnenkwam was volgens hem duidelijk. “De trainer is zo goed en snel met woorden”. Zelf met woorden goed zijn, is Geertruida nog niet. Wel werkt de verdediger toe naar een camera-interview, wat hij als een doel voor ogen ziet. Dat interview geeft hij alleen als de verdediger daar klaar voor is.

Ook gaat de international kort in op zijn afgeketste transfer naar RB Leipzig. Lang ervan balen deed de nummer vier van Feyenoord niet. “De Duitse competitie leek me een uitdaging. Maar Feyenoord is ook een grote club die Champions League speelt.”, aldus Geertruida, die afgelopen dinsdag zijn Champions League-debuut maakte tegen Celtic (2-0 winst) en een goal van hem afgekeurd zien worden. De weerstand die hij in die wedstrijd meemaakte is iets waar hij aan toe was. Tevens maakte hij zijn debuut voor het Nederlands Elftal tegen Frankrijk en stond de verdediger tegenover superspits Kylian Mbappé. Maar als er een ding is wat Geertruida niet schuwt, zijn het wel spitsen, welke dan ook. “Ik kom uit Rotterdam-Zuid”, geeft hij als verklaring.

Lees ook