'Hij laat in alles zien dat hij minuten verdient bij het Nederlands Elftal'

12 reacties 12

Feyenoord speelde na jaren van afwezigheid dinsdagavond weer in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers in De Kuip knap met 2-0 te winnen van Celtic FC. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen dinsdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de overwinning van Feyenoord in de eerste groepswedstrijd van de Rotterdammers.

In De Kuip begon Feyenoord wat stroef. 'Je zag meteen dat Celtic FC niet het zelfde niveau had als bijvoorbeeld Almere City FC en sc Heerenveen', zegt Mark. 'Dat het geen walk-over zou worden had ik dan ook niet verwacht. Toch had Feyenoord von dik ook in de eerste helft het beste van het spel.' Door een doelpunt van Calvin Stengs ging Feyenoord dan ook rusten met een 1-0 voorsprong. 'Dat doelpunt, zo vlak voor rust, kwam natuurlijk wel perfect uit.'

In de tweede helft speelde Feyenoord beter. 'Toch zag je ook in de tweede helft dat je een echte spits mist. Yankuba Minteh deed het prima, maar je kunt hem gewoon niet vergelijken met een Santiago Gimenez of Ayase Ueda. Vooral de loopactie waren anders dan van een echte spits. Toch speelde Minteh een prima wedstrijd en was met momenten dreigend.'

Naast Calvin Stengs vond Mark ook Quilindschy Hartman een goede partij spelen. 'Hij zit er zo kort op dat de tegenstander met moment gewoon overbluft werd. Het was ook mooi om te zien hoe hij genoot van het moment dat hij de Champions League-hymne hoorde. Daarna ging de knop snel om, en vond ik hem eerlijk gezegd de beste van het veld. Hij laat in alles zien dat hij minuten verdient bij het Nederlands Elftal', is de mening van Mark.

Luka Ivanušec raakte in de tweede helft geblesseerd. 'Dat was toch wel een smetje op de wedstrijd', vindt Mark. 'Het zag er niet best uit, maar hopelijk valt het mee, al verwacht ik hem er zondag niet bij als ik zag hoeveel pijn hij had.' Zondag staat De Klassieker alweer op het programma. Dan wordt er om 14:30 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.