Feyenoord start Champions League met winst op Celtic FC

77 reacties 77

Feyenoord heeft dinsdagavond gewonnen van Celtic FC in de groepsfase van de Champions League. In De Kuip werd het 2-0 voor Feyenoord. De doelpunten kwamen op naam van Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord had het lastig met Celtic FC. Pas laat in de eerste helft was het Calvin Stengs die een vrije trap van afstand binnen wist te schieten, waardoor de Rotterdammers gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft leek Feyenoord het wat makkelijker te hebben, mede door twee rode kaarten van Celtic FC. Igor Paixão miste een penalty waardoor Feyenoord vergat om op 2-0 voorsprong te komen. Toch kwamen de Rotterdammers door een doelpunt van Jahanbakhsh op 2-0, wat uiteindelijk de eindstand was.

Luka Ivanušec raakte in de tweede helft gebleseerd en moest per brancard van het veld. Hoe ernstig die blessure is, is nog onbekend.

Door de overwinning van Feyenoord staan de Rotterdammers nu bovenaan in Groep E van de Champions League.