'Onze kwaliteiten moeten leidend zijn, te allen tijde'

'Onze kwaliteiten moeten leidend zijn, te allen tijde'

3 reacties 3
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Om 15.00 uur start de wedstrijd Feyenoord O19 tegen Celtic O19 in de UEFA Youth League. Dit is meer dan een opwarmertje, dit is een heerlijk begin van een fantastische voetbaldag. Trainer Robin van Persie blikt samen met aanvoerder Djomar Giersthove vooruit in een interview, uitgezonden op de website van Feyenoord. De wedstrijd is live te zien op de deze pagina van Feyenoord, FR-Fans houdt je uiteraard op de hoogte.

Robin van Persie voelt zich goed en is druk bezig met de processen in de voorbereiding: ‘We zitten nu in een bijzonder en best wel mooi proces waar eigenlijk twee/ drie teams bij elkaar komen.’ De trainer ziet het als de taak van de technische staf om zo snel mogelijk iedereen de juiste speelwijze aan te leren en eigen te maken aan de groep. 
‘We gaan in grote lijnen wel van onszelf uit.’ Van Persie denkt de tegenstander goed te kennen en kent dus ook de zwaktes en die wil hij met zijn team aanpakken. De oud-spits van Feyenoord is benieuwd naar hoe zijn jongens onder de druk en spanning gaan spelen. ‘Ik hoop wel dat wij en de jongens het ervaren als een harstikke mooi moment, vooral. En niet als het allerlaatste moment en enige moment, want dat is het simpelweg niet. Dus we moet er ook vooral met elkaar van genieten’

Aanvoerder Giersthove ziet het als een eer om aanvoerder van Feyenoord O19 te zijn. ‘Ik ben een aanvoerder die het team op sleeptouw wil nemen.’ De captain geeft aan soms hard te zijn voor zijn medespelers, maar zal daarna altijd naar de speler toe te gaan om het rustig uit te leggen. Giersthove ziet dat de sfeer anders is, maar voelt geen druk bij de groep.

Lees ook