'Dan ga je met je eigen stijl aan de slag en kijk je hoever je komt'

'Dan ga je met je eigen stijl aan de slag en kijk je hoever je komt'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord start vanavond aan het Champions League avontuur. De Rotterdammers zijn sinds de komst van Arne Slot steeds een stapje beter geworden en mogen zich dit jaar meten met de besten van Europa. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Maarten Wijffels vooruit.

Wijffels is een fan van Arne Slot ook afgelopen weekend. "Ik genoot weer van de persconferentie van Arne Slot. We weten dat hij kan vertellen, maar hoe die ook over voetbal praat, het is echt fantastisch.Je zou Arne slot ook eens willen zien als hij drie keer achter elkaar vereist. Niet dat hij moet verliezen, maar hoe reageert hij dan, maar hij is zo goed dat het nog niet gebeurd is", aldus Wijffels.

Toch heeft Wijffels niet het idee dat Feyenoord of PSV zich aan gaat passen in de Champions League. "Ik verwacht dat bij allebei niet. Zeker Slot begint met een thuiswedstrijd. Voor eigen publiek wil je je eerste wedstrijd winnen. Dan ga je in je eigen stijl aan de slag en kijk je hoever je komt. Al zal het best voorkomen dat je delen van de wedstrijd onder druk komt te staan waardoor je achteruit moet en soms op de omschakelijk moet voetballen." 

Wijffels vindt het mooi om te zien hoe gedreven Slot ook in de competitie bezig is met de Champions League. "Slot zorgt er voor dat uit elke wedstrijd iets gehaald kan worden. Hij weet dat een verslapping als de 3-1 tegen sc Heerenveen dodelijk kan zijn. Ook heeft hij benadrukt dat de omschakeling bij 6-1 waar 6 of  7 spelers 60 meter terug sprinten om de 6-2 te voorkomen precies is wat je nodig hebt op het hoogste niveau." 

Lees ook