'Dat maakt het wel dat er meer druk op zo'n wedstrijd ligt'

'Dat maakt het wel dat er meer druk op zo'n wedstrijd ligt'

1 reactie 1
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt op dinsdagavond tegen Celtic voor de eerste poulewedstrijd van dit Europese seizoen. Trainer Arne Slot ging vandaag op de persconferentie dieper in op de tegenstander en Martijn Krabbendam van Voetbal International ontleed op VI.nl de persconferentie van de trainer.

Krabbendam zag dat de aandacht van de journalisten ook gericht was op de ervaring van de selectie op Champions League niveau. "Je speelt natuurlijk niet méér wedstrijden dan in de Conference League of de Europa League maar de aandacht is wel heel anders. Heel Europa kijkt mee, je ziet nu al hoe druk het is met media aandacht, dat maakt het wel dat er meer druk op zo'n wedstrijd ligt. Maar het is niet zo dat je zoveel ervaring nodig hebt om van Celtic te winnen." Krabbendam zag dat Slot de kwaliteit van Celtic omhoog praatte. "Tuurlijk heeft Celtic een goeie ploeg, maar het is geen Manchester City."

Na de 1-5 tegen FC Utrecht en 6-1 tegen sc Heerenveen sprak Kenneth Perez van ESPN over een 'On-Nederlands tempo'. Krabbendam zegt daar over: "De Nederlandse tegenstanders hadden daar heel veel moeite mee en nu komt de kampioen van Schotland. Dat was ook een goede vergelijking, de ploeg van vorig jaar won moeilijker van kwalitatief mindere tegenstanders. Maar die ploeg van vorig jaar met Kökçü en Szymanski was wel heel goed zonder bal. En kon daardoor winnen van ploegen met meer kwaliteit." 

Over de spitspositie wilde Arne Slot zich niet uitlaten, maar volgens Krabbendam is het klip en klaar dat Paixão daar gaat spelen met Minteh op de vleugels.

Lees ook