Afellay: 'Ik denk dat hij voor Paixão in de spits kiest'

Afellay: 'Ik denk dat hij voor Paixão in de spits kiest'

4 reacties 4
Bron: Nos.nl
Foto: VK Sportphoto

Bij Studio Voetbal van de NOS is het spitsenprobleem bij Feyenoord, voor het Champions League-treffen met het Schotse Celtic, besproken.

Door de eerdere schorsing van Santiago Giménez en de recente blessure van Ayase Ueda, heeft Feyenoord weinig opties voor de nummer 9-positie. Volgens oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk zal Minteh de spitsenpositie in gaan vullen tegen Celtic. 'Toen de wedstrijd echt helemaal gespeeld was, hij de eerste wissel was, Giménez er af, en Minteh in de ploeg als spits, maakte gelijk een goal.'

Volgens Arno Vermeulen zijn er vier opties die door Slot zijn genoemd, met Igor Paixão als optie nummer één. 'Dat zou eigenlijk de spits worden. Dat kan nog steeds.'

Volgens Van Hooijdonk speelt Celtic met twee typisch Britse voorstoppers. 'Daar zie je heel veel Nederlandse clubs successen tegen hebben, op het moment dat die met een valse spits spelen.

Ibrahim Afellay deelt de mening over Igor Paixão als spits tegen Celtic. 'En helemaal met Ivanušec die daar tussen de linies goed kan spelen. Met heel veel beweging wat ze heben vanaf het middenveld, ja, ik denk dat hij voor Paixão in de spits kiest en dan Minteh vanaf rechts', aldus Afellay.

Lees ook