'Als er dan iets gebeurde op het veld, kwamen Henk Fraser en John de Wolf dat voor je oplossen'

'Als er dan iets gebeurde op het veld, kwamen Henk Fraser en John de Wolf dat voor je oplossen'

1 reactie 1
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Regi Blinker vertelt in het AD van vandaag over zijn twee grote liefdes: Feyenoord en Celtic. Mikos Gouka ging met de oud-Feyenoorder in gesprek en het gaat onder meer over de verschillen tussen beide competities, de sfeer in de stadions en het leven na het voetbal.

Blinker vertelt eerst over zijn periode bij Sheffield Wednesday, waar de drievoudig international twee seizoenen speelde na zijn periode bij Feyenoord. De aanvaller, geboren in Paramaribo, weet nog goed hoe hij tegen Wimbledon in de grote ogen van Vinnie Jones keek. ‘Alsof hij me wilde opeten.’ Blinker moest behoorlijk wennen aan de Premier League.

De goedlachse prijzenpakker voorspelt dat Celtic gaat loeren op de counter met hun snelle spelers. Tijdens de return in december zal Celtic Park gaan stormen. Blinker heeft heel vaak gezien dat teams en spelers door het ijs zakken in De Kuip, maar Celtic Park kan het ook spoken: ‘Maar op Celtic Park kan je dus niemand verstaan. Je weet als speler niet wat je meemaakt als je de tunnel uitkomt.’ Blinker legt uit dat hij bij Celtic geleerd heeft om er vol in te vliegen. ‘Zo’n speler was ik helemaal niet toen ik nog bij Feyenoord speelde.’

Blinker vertelt dat hij denkt dat als hij nu profvoetballer was geweest, hij veel beter zou zijn dan in zijn jaren. Het voetbal en alles eromheen vindt hij veel verbeterd. Toch raadt Blinker de spelers van nu aan om al te onderzoeken waar hun interesses liggen. Zelf heeft de vleugelaanvaller een pad bewandeld via het Sport Promotion van zaakwaarnemer Rob Jansen naar analist bij Fox Sports, maar voor Blinker voelde dit als zijn baan. Blinker noemt zichzelf meer een allemansvriend en is op zoek gegaan naar wat hij leuk vindt in het leven. ‘Mijn tijd als voetballer is prachtig maar er is meer’.

Dinsdag zit Regi Blinker uiteraard in De Kuip om naar zijn twee geliefde oude clubs te kijken.

Lees ook