'Ik geloof echt in het helpen van elkaar en elkaar sterker maken, zonder een volledig Feyenoord-sausje'

'Ik geloof echt in het helpen van elkaar en elkaar sterker maken, zonder een volledig Feyenoord-sausje'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft een samenwerking met FC Dordrecht. Door deze samenwerking spelen er een aantal spelers die onder contract staan bij Feyenoord. Mark Ruijl is een belangrijke pion in deze samenwerking.

Ruijl is bij Feyenoord ‘Head of Global Football’. Hij is diegene die ook nadrukken meesprak over de samenwerking met FC Dordrecht en de selectie van de ploeg uit Dordrecht. Hij nam plaats in het technisch hart van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. 'We scouten niet alleen voor Feyenoord, maar ook voor Dordrecht vanuit ons netwerk', zegt Ruijl in een groot interview met het Algemeen Dagblad.

De supporters van FC Dordrecht dachten eerst dat Feyenoord alles zou gaan bepalen, maar dat is niet het geval weet Ruijl. Er zijn spelers van Feyenoord die spelen voor FC Dordrecht, omdat deze tussen de Onder 21 en het eerste elftal vallen. Ruijl gelooft er niet in dat lukraak verhuren van spelers aan sommige clubs goed is. 'Ik geloof echt in het helpen van elkaar en elkaar sterker maken, zonder een volledig Feyenoord-sausje.' Volgens Ruijl heeft hij veel keuzes gemaakt die goed uitkomen voor FC Dordrecht, en niet alleen van Feyenoord. 'Op die keuzes mag ik ook afgerekend worden.'

Lees meer over
Lees ook