Nederlands Elftal met Geertruida te sterk voor Griekenland

69 reacties 69

Nederland heeft vanavond gemakkelijk gewonnen van het nationale elftal van Griekenland. In de eerste helft wist Oranje al drie doelpunten te maken. In de tweede helft ging het tempo omlaag en bleef de 3-0 op het scorebord staan. Nederland kan zich nu gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Ierland.

Na 17 minuten wist Martin de Roon de score te openen voor de Nederlanders. De assist leek te komen van Denzel Dumfries, maar doordat de bal nog werd aangeraakt, kwam hij toch niet op zijn naam.

Een klein kwartier later wist Cody Gakpo de tweede treffer van de avond binnen te schieten. Nu kwam de assist wel zuiver op de naam van Dumfries.

Acht minuten na de 2-0 wist ook Wout Weghorst, op aangeven van Dumfries, te scoren. Na een vlot lopende aanval kopte de aanvaller van Hoffenheim de derde treffer binnen.

In de tweede helft begon Oranje rustig en hield dit ook vol. Mark Flekken wist de nul te houden met één echte redding. Ook werd er in de tweede helft veel gewisseld aan de kant van Oranje. Hartman en Wieffer kwamen niet meer aan bod en bleven dus op de bank. Geertruida daarentegen begon in de basis en speelde ook de volledige 90 minuten.

Aankomende zondag zal Oranje het opnemen tegen Ierland. Deze vierde Europese kwalificatie wedstrijd begint om 20.45 en is live te volgen op NPO 1. De Ieren spelen thuis in Dublin, in het Aviva Stadium.