Boel: 'We willen elk jaar spelers afleveren voor het eerste elftal'

Boel: 'We willen elk jaar spelers afleveren voor het eerste elftal'

38 reacties 38
Bron: BNdeStem
Foto: Pro Shots

Dat Feyenoord de kans heeft gemist om in de voetbalpiramide te komen toen Martin van Geel nog in dienst was, is algemeen bekend. Nu is dat nog altijd mogelijk, maar wel via een ingewikkelde manier. Voor trainer Melvin Boel is dat een belangrijk doel, maar er is nog iets anders en dat is het belangrijkste doel.

Met Givaij Zechiël is er dit seizoen weer iemand doorgestroomd naar Feyenoord 1, na jarenlang in de jeugdopleiding te hebben gezeten. "Zoveel mogelijk spelers klaarstomen voor het grote Feyenoord, dát heeft de prioriteit", vertelt Boel in gesprek met BNdeStem. "We willen jongens met lef en bravoure opleiden. Dat een paar jongens nu op de deur kloppen, is de bevestiging dat we hier goed bezig zijn."

Het is onmogelijk om te denken dat negen van de tien jeugdspelers doorstromen naar het eerste elftal, maar het blijft de prioriteit. "We willen elk jaar spelers afleveren voor het eerste elftal." Als voorbeeld is Boel trots op Hartman, hoe hij zich een seizoen lang staande heeft gehouden. De beelden van het interview na de kampioenswedstrijd van Hartman deelt hij dan ook in de groepsapp van de Academy, met als boodschap dat zij dat ook kunnen bereiken.

Lees ook