Dit bedrag heeft Feyenoord nu al verdiend door het spelen in de Champions League

Dit bedrag heeft Feyenoord nu al verdiend door het spelen in de Champions League

70 reacties 70
Bron: Twitter.com
Foto: VK Sportphoto

Vorige week vond de loting plaats van de groepsfase van de Champions League. Feyenoord is gekoppeld aan Atlético Madrid, SS Lazio en Celtic. Het spelen van de Champions League is niet alleen sportief een interessante competitie, maar ook financieel.

Job Gulikers, docent/onderzoeker HAN Sport & Bewegen, plaatst op zijn X-pagina een overzicht van het prijzengeld. Te zien is dat Feyenoord door de plaatsing voor de groepsfase al 29,3 miljoen euro mag bijschrijven, die door sportieve prestaties en inkomsten uit de market pool verder kunnen oplopen. Zo kan er voor elke overwinning 2,8 miljoen euro worden bijgeschreven. Een gelijkspel levert 930.000 euro op. Mocht Feyenoord de knock-outfase bereiken dan levert dat al 9,6 miljoen euro op.

Wat de market pool-inkomsten zijn kan op voorhand niet vastgesteld worden, maar wel kan er een schatting gemaakt worden. In 2021-2022 bedroeg de totale market pool voor Nederland 2,1 miljoen euro. Feyenoord zou dan 581.000 euro ontvangen, PSV 475.000 euro. De andere helft wordt dan verdeeld naar rato van het aantal gespeelde wedstrijden vanaf de groepsfase.

De UEFA zal een klein gedeelte van de verdiensten inhouden om de verliezen die zijn gemaakt door de coronapandemie te compenseren.

Lees ook