Schelvis: 'Dat leek niet al te erg'

7 reacties 7
Bron: Rijnmond.nl

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 1-5 weten te winnen. De Rotterdammers speelden een goede wedstrijd en vooral de vierde goal was erg fraai. Gimenez scoorde twee doelpunten en Stengs, Minteh en Ueda scoorden allen hun eerste doelpunt. Ivanusec en Lingr gaven beiden een assist Bij Rijnmond Sport van Radio Rijnmond praat Jesse van Someren na met Emiel Schelvis na over de wedstrijd.

Minteh scoorde op het laatst de vijfde, volgens Schelvis was de goal een beetje overdreven. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet zo van hou, hij had er hem ook gewoon in kunnen schieten.' Voor rust was Feyenoord al goed, maar na rust ging het volgens Schelvis pas echt lopen. 'Na rust was het geen wedstrijd meer. 'Feyenoord was superieur, en dat kun je de verdienste van Feyenoord noemen. Feyenoord heeft het vaak lastig met Utrecht, maar vandaag was dat niet het geval. 'Utrecht uit is altijd een verhaal, maar Feyenoord was drie maten te groot. Tijdens de wedstrijd werd Gimenez gewisselt, volgens schelvis leek het afgesproken werk. 'Feyenoord was al bezig met de Champions League, door Ueda minuten te geven en Gimenez te wisselen, want dat leek niet al te erg.' De Jappaner moet straks aan de bak in de Champions League . 'Ueda is straks hard nodig, en is nog net iets minder dan Gimenez, al was de goal heel erg mooi.'

Ook op andere gebieden lijkt Slot bezig met de Champions League. 'Je ziet dat hij wisselt met het idee op de Champions League, hij wil verschillende dingen proberen door lijnen te wisselen.'  Feyenoord lijkt met de overwinning klaar voor de komende maand, waar naast de Champions League ook Ajax wacht. 'Feyenoord gaat naar Ajax aan het eind van de maand, wanneer Feyenoord daar laat zien wat ze vandaag deden, moet er resultaat gehaald kunnen worden tegen Ajax.' De contouren van het nieuwe Feyenoord worden langzaam zichtbaar. 'Slot is bezig om fundamenten van het nieuwe Feyenoord aan het neerzetten.'

Ook Calvin Stengs speelde sterk. 'Stengs komt op het goede moment aan inhoud toe, met een assist en een doelpunt.' Dat komt volgens Schelvis door de moordende concurrentie. 'Hij heeft nu Lingr in de nek hijgen, dus dat wordt een echt strijd em met zoveel gelijkwaardige spelers, kan er natuurlijk veel worden gewisselt.' Het middenveld liep sowieso eg goed. 'Wieffer speelde een dijk van een partiij, het was weer de oude Wieffer.' De analist heeft lovende woorden voor Quinten Timber 'Timber is een stuk beter dan vorig jaar. Hij speelt sneller en is daadkrachtiger.'