Analyse: FC Utrecht - Feyenoord door de ogen van Luka Ivanušec

Analyse: FC Utrecht - Feyenoord door de ogen van Luka Ivanušec

10 reacties 10
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft gewonnen van FC Utrecht: 1-5. Analyse van de wedstrijd door in de huid van Luka Ivanušec te kruipen. 

Arne Slot begint de wedstrijd tegen FC Utrecht met Luka Ivanušec in de basis. De Kroatisch international laat al snel in de wedstrijd een karakteristiek moment zien. Na iets meer dan 20 minuten wordt de Kroaat in stelling gebracht rondom de zestien meter. Daar laat de creatieveling direct zijn uitstekende techniek zien. In plaats van direct te schieten houdt Ivanušec nog even in en haalt hij daarna gevaarlijk uit. 

Verder valt zijn defensieve arbeid op. In het eerste halfuur komt de Kroaat al tot een onderschepping en wint hij twee keer de bal terug. Daarnaast won hij het grootste deel van zijn duels.

Toch valt na een halfuur spelen de échte reden te zien dat Feyenoord hem wilde hebben. Ivanušec ontvangt de bal rond de zestien en ziet Stengs een slimme loopactie tussen de verdedigers van FC Utrecht maken. De stylist houdt nog heel kort in om het perfecte moment af te wachten om Stengs te bereiken in de zestien. Laatstgenoemde staat vervolgens een-op-een met de doelman van FC Utrecht: 1-2.

10 minuten later laat Ivanušec opnieuw zien dat hij een geweldige dribbel heeft. Na wederom een speler van FC Utrecht slim uit te kappen, bereikt hij wederom Calvin Stengs. De voorzet van de goed spelende Stengs komt alleen niet aan. 

Minuut '55: Wederom steekt Ivanušec zijn partner Stengs weg. Een aantal seconde later zorgt hij met een een-tweetje dat Jens Toornstra een gele kaart gepresenteerd krijgt.

Minuut '68: Na een goede herovering van Mats Wieffer wordt de Kroaat dit keer zelf weggestoken. In zijn loopactie voor hij de bal ontvangt valt op dat hij met de juiste snelheid en vanuit de juiste hoek blijft lopen om de bal mee te kunnen krijgen. Van der Hoorn voorkomt met een goede sliding dat Ivanušec er zelf een maakt.

De vierde goal van Feyenoord begint wederom bij Luka Ivanušec. Na knap dribbelwerk van de Kroaat wordt ruimte gecreëerd voor de geweldige combinatie die Feyenoord op touw zet. Via Wieffer, Timber en Stengs wordt Ueda vrij voor de keeper van FC Utrecht gezet: 1-4.

Conclusie

Luka Ivanušec laat tegen FC Utrecht in zijn eerste wedstrijd al zien waarom Arne Slot hem zo graag wilde hebben. De Kroaat lijkt namelijk precies toe te voegen wat Feyenoord nog nodig had om de laatste stap te zetten. 

 

Stan Spoel

Lees ook